DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Vettel: Meg akarom nyerni a Német Nagydíjat, de…

A Ferrari versenyzője tudja, hogy idén nincsen olyan jó helyzetben, mint a fájdalmas 2018-as nagydíjon, melyen az élről csúszott ki. Az utóbbi hétvégék azonban bizakodásra adnak okot.

Sebastian Vettel eddig egyszer, 2013-ban, a Red Bull színeiben nyerte meg hazai versenyét, a Német Nagydíjat: 2018-ban a pole-pozícióból rajtolva közel került a duplázáshoz, de esős aszfalton kicsúszott és összetörte a Ferrarit. A német vágyik arra, hogy Hockenheimben ünnepeljen, de tudja, nehéz kihívás vár rá.

„Nyerni akarok, de nem görcsösen. Nyilvánvaló, hogy szeretnék győzni, de realista is vagyok” – idézi a GPFans a német verseny előtt nyilatkozó négyszeres világbajnokot. „Megérkezve ide nem érzem azt, hogy mi lennénk a favoritok, de azért van esélyünk. Esély arra, hogy jól szerepeljünk.”



„Ez a célunk. A hely különleges számomra, közel vagyunk a szülővárosomhoz, a családhoz és a barátokhoz. Nem kell majd messzire menni ünnepelni. Mindenekelőtt pedig különleges érzés, hogy a hazámban versenyezhetek” – beszélt Vettel a pluszról, amit az otthoni terep ad. Nem tudni, az idei lesz-e utolsó lehetősége, hiszen a Német Nagydíj is azon versenyek között szerepel, amely az új helyszínek, Vietnám és Hollandia miatt kieshetnek.

„Mint tudjuk, tavaly nagyon közel voltam” – emlékezett vissza a fájdalmas kiesésre, amely előtt a világbajnoki pontversenyt is vezette, a nullázással viszont hanyatlás kezdődött. „Meglátjuk, idén mennyire kerülhetünk közel. Úgy vélem, kevésbé erős pozícióban kezdjük a hétvégét. Ugyanakkor az utóbbi futamokon úgy éreztük, erősek vagyunk, időmérőn és versenytempóban egyaránt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: