DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Elég valószínű”, kikkel vág neki a Renault 2020-nak

Nem feltétlenül volt biztos a pozíciója a jövő évre nézve, Nico Hülkenberg viszont egyre tisztábban látja, lesz-e helye a 2020-as rajtrácson is a Renault színeiben.

Miután Esteban Ocon a hírek szerint egyre inkább azon gondolkozik, hogy szakít a Mercedes juniorprogramjával, így felmerült, majd egyre inkább lábra is kapott az a pletyka, hogy 2020-ban ő veheti át a rutinos Nico Hülkenberg helyét a Renault-nál - ahol egyébként volt már, 2016-ban, igaz, akkor még csak tesztpilótai státuszban.

A helyért Nico Hülkenberggel kellene megküzdenie, aki azonban bizakodóan fogalmazott a jövő évre vonatkozó helyzetével kapcsolatban. Azt viszont tudja, nincsenek ott, ahol lenni szeretnének. „Azt hiszem, azt nyugodtan mondhatom, hogy nem lehetünk teljes mértékben elégedettek azzal, amit eddig elértünk idén” - fogalmaz kritikusan és önkritikusan a német. „Volt rengeteg problémánk és elszalasztottunk rengeteg esélyt is a zsíros pontok megszerzésére, de ami az aggasztóbb, az az, ahol a tempónk és a fejlesztéseink alapján állunk. Szóval nem lehetünk teljesen elégedettek azzal, amit az elmúlt három évben csináltunk.”

00119011_638



Azzal együtt, hogy a Renault néhol biztató tempót mutatott, futott mellette kifejezetten gyenge versenyeket is. Hülkenberg szerint az első, rövid távú cél a McLaren legyőzése, utána viszont van nagyobb potenciál is az autóban. „Nem néz ki ez annyira rosszul, látjuk a fényt az alagút végén. Még mindig sokat elérhetünk, aztán meglátjuk, mi lesz velem és a csapattal. Semmi nincs még kőbe vésve, de elég valószínű, hogy maradok jövőre is a csapatnál.”

Nico Hülkenbergnek ez a harmadik szezonja a Renault-nál, elsőre tizedik, tavaly pedig hetedik lett összetettben. Idén egyelőre csak a tizenegyedik helyen áll, 17 szerzett ponttal. Eddigi legjobb eredménye a franciáknál egy ötödik hely a tavalyi Német Nagydíjról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: