DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Főnökének tetszik, hogy Hamilton megosztó figura

Toto Wolff szerint jobb, hogy ilyen személyiség vb-címvédő versenyzője, Lewis Hamilton annál, mintha unalmas lenne - szerinte minden igazán nagy sportcsillag ilyen valamennyire.

Hiába áll Lewis Hamilton neve mellett öt világbajnoki cím és immár 80 futamgyőzelem, az angol valahogy sosem volt egy egyöntetűen pozitívan megítélt figura az F1 világában - legutóbb, rekordot jelentő hatodik brit nagydíjgyőzelme után például azt is megkérdőjelezték, eléggé brit-e egyáltalán. Az ellentétes véleményekkel viszont semmi baja főnökének, Toto Wolffnak, sőt, az istálló első embere kifejezetten örül Hamilton ezen megítélésének.

„Inkább legyen ilyen és polarizálja a róla alkotott véleményeket, mint egy sótlan, unalmas személyiség” - fogalmazott ezzel kapcsolatban egyértelműen Wolff a Crash.net portálnak.

00119003_397



Példái is voltak erre Wolffnak. „Kicsit minden nagy sportcsillag ilyen. Ott van például Serena Williams - az emberek egyik fele imádja, és azt akarja, minden egyes meccset és tornát nyerjen meg, a másik pedig direkt az ellenfélnek szurkol.”

Hamilton hatodik hazai sikere után úgy fogalmazott, az a legnagyobb dolog egy sportoló életében, ha az a saját hazája közönsége előtt győzhet egy adott eseményen. Főnöke tökéletesen megérti ezt a hozzáállást. „Hazai közönség előtt nyilván jól akar teljesíteni, ezért helyez magára extra nyomást.”

Azzal, hogy Hamilton hatodszor is nyerni tudott Silverstone-ban, Alain Prosttal holtversenyben immár ők ketten a legsikeresebb versenyzők hazájuk versenyén - Hamilton a Brit, Prost pedig a Francia Nagydíjon, amelyet az angolhoz hasonlóan szintén hatszor nyert meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: