DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Chandhok: Mi folyik Vettellel egy éve?

Leclerc hatalmas különbséggel győzte le az időmérőn, aztán jött a futamot megpecsételő hiba: egyedül a német tudhatja, mi a mélyrepülés oka, vagy talán még ő sem – vélekedett a szakértővé vedlett egykori HRT-versenyző Karun Chandhok.

A Brit Nagydíj időmérő edzése sorozatban a harmadik kvalifikáció volt, melyen Charles Leclerc végzett az erősebb Ferrariként: a monacói hat tizedmásodperccel felülmúlta csapattársát, Sebastian Vettelt, eközben pedig a pole-pozícióhoz képest egy tizedmásodpercen belülre került – a Sky Sports szakértője, az egykori Formula-1-es versenyző Karun Chandhok szerint az SF90 képességein felül teljesített.

 



Leclerc remeklése rávilágít a négyszeres világbajnok Vettel gyengélkedésére, és akkor még nem is beszéltünk a másnapi futam eseményeiről – Leclerc dobogón végzett, a Max Verstappenbe rohanó német pedig kiesett. Chandhok elemzésében így értékelte az időmérőt és futamot Vettel szemszögéből:

„Ez (a kvalifikációs különbség) aligha kerülte el Mr. Vettel figyelmét, aki, biztos vagyok benne, most már rádöbbent, mennyivel nagyobb kihívást kell leküzdenie, mint Kimi Raikkönen oldalán az elmúlt években. Seb hibája a versenyen természetesen fő beszédtémát jelentett. Felemelte a kezét és elfogadta, hogy őt hibáztatják, rögtön a verseny után még oda is sétált Maxhoz a parc fermében, hogy bocsánatot kérjen, ami helyes tett volt” – olvasható a Sky Sports F1 oldalán, hogyan látja a történteket Chandhok, akinek montreali elemzését emlékezetes módon a Ferrari bizonyítékként próbálta meg felhasználni a Vettel időbüntetését követő felülvizsgálat során.

„De hogy mi folyik Sebastiannal a 2018-as német verseny óta – egy éve –, az az F1 egyik nagy misztériuma. Egy négyszeres világbajnokról van szó, aki rengeteg hibát követett el, és tényleg nem azt hozza, amit hatalmas tehetsége alapján kellene. Seb nagyszerű ember, kiváló versenyző, most már rettentő tapasztalt is: ezért zavarbaejtő, miért látunk tőle ennyi hibát. Talán a frusztráció tört ki belőle, amiért nem tud bajnoki címet szállítani a Ferrarinak? Rajta kívül senki sem ismerheti a helyes választ, és az igazat megvallva talán ő sem.”

Vettellel ellentétben a verseny izgalmainak jelentős részéről gondoskodó Leclerc elismerő szavakat érdemelt ki a néhai HRT-pilótától: „A Leclerc vs Verstappen párharc Ausztriából folytatódott, briliáns látvány volt. A mezőny legizgalmasabb fiatal tehetségei közül kettő küzdött kerék a kerék ellen, lenyűgözve a pályát körülvevő rajongókat” – folytatta Chandhok, aki Norris, Ricciardo és Sainz csatározásairól is megemlékezett, rámutatva, hogy „az F1 jövője jó kezekben van, mivel néhány komolyan tehetséges versenyző képes szoros, de tiszta harcokat vívni, tisztelve egymást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: