DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Vettel: Teljesen más ez a szezon, mint 2014 volt

Sebastian Vettelnek 2014-ben, még red bullosként rengeteg problémával kellett szembenéznie: egyrészt az autója sem volt az igazi, másrészt megjött mellé egy feltörekvő, fiatal csapattárs is. Annak csapatváltás lett a vége, viszont szerinte csak látszólag sok a párhuzam mostani helyezével.

Sebastian Vettel 2014-ben, a hibrid korszak kezdetén rengeteget szenvedett a Red Bullnál - egyrészt az új érában egyre simábban alulmaradó Renault motor, másrészt az egyébként is rengeteg műszaki hiba, harmadrészt pedig egy fiatal, feltörekvő csapattárs, bizonyos Daniel Ricciardo miatt. Ezen három tényező oda vezetett Vettelnél, hogy év végén otthagyta az őt kinevelő energiaitalosokat, majd a Ferrarihoz szerződött. A problémák most is megvannak, még a feltörekvő, fiatal versenyzős párhuzam is megvan, a négyszeres világbajnok német szerint viszont ettől függetlenül nem lehet összehasonlítani 2014-et és az idei szezont.

„Nem igazán (lehet összehasonlítani)” - szögezte le Vettel a Motorsport.com kérdésére válaszolva. „Egyrészt az már nagyon rég volt, másrészt pedig teljesen más jellegűek a problémák. Az igaz, hogy a frusztráció abból fakad, hogy nincs meg az az eredmény, amit szeretnénk elérni, de ha a versenyeket nézzük, nagyon sok alakulhatott volna teljesen máshogy is, így nem lenne fair ezekkel szemben, ha egy kört emelnénk ki” - utalt a Verstappennel történő ütközésre a hétvégéről.

 00119014_856



„Viszont sajnos megtörtént, addig azonban nagyon jó köröket futottunk. Hatodikként indultunk, és nem véletlen, hogy a harmadik helyen voltunk egy idő után. Azon lehet vitatkozni, hogy a safety car segített-e vagy sem, de jól boldogultunk a helyzettel, annak köszönhetően, hogy valami mást próbáltunk csinálni a mezőny többi részéhez képest, ami végül egyébként működött is.”

Korábbi nyilatkozatában egyébként a vb-címvédő, a Vettelt most már évek óta magabiztosan legyőző Lewis Hamilton is megvédte riválisát, szerinte ugyanis Vettelnek mindene megvan ahhoz, hogy visszakapaszkodjon a csúcsra a viszonylagos nehézségek ellenére is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: