DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen csak vonatozott Silverstone-ban

Nem volt erős az Alfa Romeo végsebessége Nagy-Britanniában, így Kimi Raikkönennek nem volt esélye támadni: helyette DRS-sel kapaszkodott az előtte haladóra. Legalább értékes pontokat sikerült szerezni.

Tízből hetedszer szerzett idén pontot Kimi Raikkönen: a Brit Nagydíjon elért nyolcadik pozícióval ráadásul a bajnokságban is feljött a nyolcadik helyre, szétválasztotta a két McLarent Lando Norrist megelőzve. A pontgyűjtés pozitívum, de az Alfa Romeo nem volt versenyképes Silverstone-ban.

„Nem ez volt a leggyorsabb verseny, azt kell mondjam. Az autó egész jól viselkedett, különösen a futam második felében, az egyenesbeli sebesség azonban elég nagy hiányosság volt, és bekorlátozott minket. A legjobb lehetőség az volt, hogy DRS-távolságon belülre kerüljek valakihez képest és ott kapaszkodjak, így a mögöttem levő nem tud megelőzni. A kanyarokban elég jó volt az autó, hogy védekezzek” – idézi az F1i.com a stratégiájáról beszélő Raikkönent.



„A végén kivártam, hogy az első Toro Rosso abroncsai elfogyjanak. Így előztem meg a 15-ös kanyarban Albont, aki egyre inkább szenvedett a baloldali gumikkal. Tudtam, hogy ez a legjobb megoldás, mert ha korábban előzök, akkor visszaelőztek volna. Végső soron egészen jó eredmény született.”

„Összességében azonban nehéz hétvégége volt, mivel pénteken motorhibát szenvedtünk, amikor épp a csomagokat hasonlítottuk össze. Nem érzem úgy, hogy erős hétvégénk lett volna, de legalább értékes pontokat szereztünk” – tért ki a döcögős kezdetre és a konklúzióra Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: