DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Leclerc-nek még fájt Ausztria

Az Osztrák Nagydíj után a Brit Nagyíjon is kiélezett csatát vívott egymással Max Verstappen és Charles Leclerc, a holland azonban ezúttal nem akart túl bevállalós lenni, hiszen a Lewis Hamilton mögötti második leggyorsabbnak érezte magát.

Verstappen eseménydús futamot teljesített Silverstone-ban, amelynek legkarakteresebb pillanata a Sebastian Vettellel való ütközés volt a német hibája után, amit követően valahogy mégis sikerült behoznia az autót az 5. helyre. A nagy csattanás előtt azonban a holland a másik Ferrarival, Charles Leclerc-rel csatázott látványosan, és bár Spielberghez hasonlóan ezúttal is közel álltak a koccanáshoz, a holland most nem erőltette annyira az előzést. Ennek el is mondta az okát a leintést követően:

„Azt hiszem, kicsit még mindig keserű volt Ausztria miatt, ezért nagyon keményen védekezett. Természetesen nem akartam túl nagy kockázatot vállalni ezekben a harcokban, és esetleg kárt tenni az autómban, hiszen tudtam, hogy gyorsabb vagyok nála, ezért csak vártam a megfelelő pillanatra. Aztán szerencsére a csapat megoldotta számomra egy jó stratégiával, és innentől minden jól nézett ki” – összegezte a baleset előtti történéseket.

f1-silverstone-sunday-165



„Egyértelműen gyorsabbak voltunk a versenyen a Ferrarinál, de sosem lehettek igazán tiszta köreim. Lewis tényleg erősnek tűnt, de szerintem tempó alapján második vagy harmadik helyen is végezhettem volna.”

Verstappen kavicságyban tett soron kívüli látogatásának köszönhetően ezúttal a Red Bullok közül Pierre Gasly ért célba előkelőbb helyen, 4. pozíciójával pedig beállította F1-es karrierjének eddigi legjobbját, amit még tavaly Bahreinben jegyzett a Toro Rossóval. A francia boldog amiatt, hogy idén először végre hozni tudta azt a szintet, ami egy Red Bull-lal elvárható.

„Az élmezőny tagjaival csatáztam, vagyis ott voltam, ahol lennem kell, ezért nagyon örülök a 4. helynek” – mondta Gasly. „Abból a szempontból persze csalódott vagyok, hogy nem jött össze a dobogó, hiszen nagyon közel kerültem hozzá, mindenesetre nagy előrelépést tettünk ezen a hétvégén, és a helyes úton járunk. Szép csatákat vívtam Sebbel és Charles-lal, és elég sok esemény történt a versenyen. Ha minden hétvégén ilyen vasárnapot produkálunk, akkor izgalmas lesz.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: