Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 24. csütörtök
F1

Vettel: Nem tudtam kihozni az autóból a maximumot

Amíg Charles Leclerc a pole-pozícióért is harcban állt az utolsó pillanatig, addig Sebastian Vettel majdnem héttizedes hátrányban végzett Valtteri Bottashoz képest és csak a 6. helyet érte el.

Sebastian Vettel nem tudta fölvenni nemhogy a Mercedesek, de még csapattársa ritmusát sem a Brit Nagydíj kvalifikációján akkor, mikor a leginkább fontos lett volna. Szerinte nem tudta úgy lereagálni a pálya állapotának változását, mint a többiek.

„Nem mondanám, hogy frusztrált vagyok. Egyszerűen csak nem tudtam kihozni az autóból azt, ami benne volt. Nem éreztem jól magam benne, és nyilván nem vagyok boldog amiatt, ahogyan alakult az időmérő. Nem tudtam olyan jól lereagálni az aszfalt hőmérsékletének és állapotának a változását, mint a többiek” – nyilatkozta a csalódott Vettel helyszínen lévő kollégánknak.

„Holnap alighanem jobb napunk lesz, hiszen biztató volt a versenytempónk a szabadedzéseken. Ettől függetlenül egyértelmű, hogy a Mercedes a favorit vasárnap is. Én sajnos nem tudtam egy jó kört sem ma összerakni, igazából az egész eddigi hétvégém egy hullámvasút ezt illetően. Nem érzem igazán jól magam az autómban.”

A Q2-ben mindkét ferraris a lágy gumikon futotta meg a legjobb körét, így ők ezen lesznek kénytelenek rajtolni vasárnap, míg a két Red Bull és a két Mercedes a közepes keverékeken érte el legjobb köridejét a Q2-ben.

„Már a Q1-ben is futottunk egy gyorskört a lágyakon, de a Q2 már kicsit kompromisszumokra épült” – utalt az utolsó pillanatban bennmaradó német a második szakasz végére. „Nem volt nagy különbség a keverékek között, de ahogy mondtam, nem ez volt a legjobb napunk. Viszont mi úgy gondoljuk, hogy jobb ötlet a lágyakon rajtolni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?