Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 24. csütörtök
F1

Ferrari 1-2 a harmadik silverstone-i edzésen

Noha sokáig egy autót sem láttunk a pályán, a második felére izgalmassá vált az időmérő előtti utolsó F1-es gyakorlás: Charles Leclerc és Sebastian Vettel első és második helye révén a Ferrari várhatja lélektani előnyből a kvalifikációt.

A szürke, esőre álló időben kevesen merészkedtek ki a bokszból a gyakorlás elején – az első mért kört George Russell futotta, társai pedig sokáig rábízták a silverstone-i pálya takarítását. Az első hazai F1-es futamára készülő F2-es bajnokot csapattársa, Robert Kubica követte, de a lengyel nem tudott értékelhető időt futni, az égi áldás ugyanis éppen kivezető körén kezdett szemerkélni.

Charles Leclerc és Daniel Ricciardo ennek megfelelően intermediate abroncsokon hajtott ki a nyirkossá váló pályára, de nem jutottak tovább egy-egy installációs körnél. Már húsz perc telt el az edzésből, amikor a két Mercedes szintén a zöld jelzésű Pirelliken próbálkozott – Bottas felugrott Russell mögé, Hamilton azonban rádión jelezte: a pálya már száraz a slickeken történő folytatáshoz.

A címvédő féltávnál gurult ki a lágy keverékű gumikon, és a várakozásoknak megfelelően élre is állt, 1:28,988-as idővel – az első helyet fél percig élvezhette, hiszen csapattársa azonnal rátromfolt másfél másodperccel. Ahogy gumizódott és melegedett az aszfalt, a mezőny minden tagja megmutatta magát, miközben a két-két Mercedes és Ferrari váltogatta egymást az élen.

Persze a Red Bullok sem hagyták magukat, és negyedórával a vége előtt szépen beverekedték magukat az Ezüstnyilak mögé, hogy aztán az utolsó tíz percre fordulva Leclerc több mint két tizedet pörköljön oda Hamilton addigi legjobbjának. Az addig nyugodtan csordogáló edzés első incidensét aztán Bottas és Danyiil Kvjat hozta össze: az orosz nem figyelt finn kollégájára a Woodcote-ban, és majdnem a korlátba passzírozta az ötszörös futamgyőztes Mercedesét.

Az élen a helyzet nem változott az idő leteltével: Leclerc behúzta a harmadik szabadedzést, a Ferrari örömét pedig csapattársa tette teljessé, hiszen Sebastian Vettel 26 ezredes hátránnyal a második helyen zárta a gyakorlást.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?