DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rejtélyes jelenséget produkál a Ferrari autója Silverstone-ban

Küzdelmes versenyszimulációk és jelentős gumikopás a mérlege a Ferrari istállójának a Brit Nagydíj pénteki napján. Az autó egyelőre messze nem ideálisan működik, ráadásul szokatlanul is viselkedik.

Hosszú péntek éjszaka vár a Ferrari mérnökeire Silverstone-ban. Az olasz csapat pénteki tesztnapját a szakemberek hosszas fejvakarással zárták, miután az SF90-es a versenyszimuláción jelentősen elkoptatta az abroncsait. Charles Leclerc szerint hiába a mindössze két tizedmásodperces lemaradása a Mercedesek mögött, a német autókban komoly tartalékok rejtőzhetnek, miközben a Ferrari csak keresi önmagát.

 leclerc-silverstone-action-20191



"Ez egy nehéz nap volt. Sok dolgot kipróbáltunk, és a versenytempóval elég sokat szenvedtünk. Az időmérős tempó nem volt rossz, de az az érzésem, hogy a Mercedesekben még sok rejlik. Kemény lesz, és van még dolgunk. Őszintén szólva én arra számítottam, hogy ezen a hétvégén a Mercedest kell majd legyőzni, és szerintem ezt be is bizonyították - a versenyszimulációkon nagyon, nagyon gyorsak voltak" - idézte őt a Motorsport.

Az olaszok csapatvezetője, Mattia Binotto a mai tesztnapot követően egy rejtélyes jelenségről számolt be, amit kritikus lenne kijavítaniuk az időmérő edzésig. "Jelentős gumikopást tapasztaltunk a (bal) első keréken, ami valami oknál fogva az egykörös tempónkat is befolyásolja. Az első és a második szektorban eléggé erősek, a harmadikban viszont gyengék vagyunk. Valamennyivel megnő az alulkormányzottság. Éjszaka tehát az autó orrára fogunk koncentrálni. Mire kiegyensúlyozottabbá válik az autó, addigra a valódi silverstone-i teljestményünk is egyértelműbbé válik."

A fent taglalt jelenségről Leclerc úgy számolt be, hogy "a versenyszimulációk végére a gumik eléggé rossz állapotban voltak, a bal első pedig tropára ment."

Sebastian Vettel a negyedik helyen, 0,25 másodperccel zárt csapattársa mögött, ám a németet nem zavarja túlságosan a lemaradása. "Kipróbáltunk pár dolgot a beállításokkal. Az autó most eléggé ideges volt, ráadásul a szél is felerősödött. A köridők nem igazán izgatnak, az összképpel foglalkozom. A Mercedes párosa nagyon gyors, őket kell legyőzni, de mi is tudunk javulni. Néhány dolog ma nem működött, holnapra össze kell válogatni a legjobb kártyáinkat."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: