DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hosszú éjszaka áll Raikkönenék előtt

Az Alfa Romeo finn pilótája a Brit Nagydíjon rövid pénteket tudhat maga mögött: autója az első szabadedzés elején elfüstölt, ami egyrészt elvesztegetett időt, másrészt egy motorcserét vont maga után.

Kimi Raikkönen gyanútlanul rótta a köröket a silverstone-i Formula-1-es pályán péntek délelőtt, amikor a C38-as Alfa Romeója előbb füstpamacsokat eregetve lelassult, majd dadogva megállt a pályán. A finn számára ez az FP1 korai végét jelentette, és nem sokkal később az is kiderült, hogy a komplett erőforrást ki kell cserélni a 2007-es világbajnok autójában, aki ekkor mindössze 12 kört tudhatott maga mögött. "Nem tudom, valahol valami a motorral történt" - reagált a sajtó megkeresésére az autójából kiszállva. "Szerintem egyikünk se tudja. A csapat kicserélte egy másikra, holnap pedig megnézi, mi történt az előzővel. Talán még használhatjuk, talán nem."

 raikkonen-portre-20191



A motorcserét követően Raikkönen délután akadálytalanul gördült ki a második edzésre, amelyen 32 kört teljesített. Teljesen azonban nem lehet elégedett, ugyanis legjobb köre csak a tizenharmadik helyezésre volt elég, ráadásul a többiekhez képest tetemes lemaradást kell ledolgoznia.

"A reggel elég nehézzé tette a dolgunkat, most nem könnyű a helyzetünk. Jelentős munka áll előttünk, de van időnk átnézni adatokat és gyorsabbá tenni az autót. Vannak még megoldatlan problémáink, de a legutóbbi etapjaink már jobbnak tűntek, szóval meglátjuk" - nyilatkozta a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: