DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Leclerc: Innentől agresszívabb leszek én is

Charles Leclerc a Max Verstappennel szembeni, Ausztriában történt incidenst követően keményebben fog versenyezni. Könnyen továbblépett, de következetességet szeretne a döntéshozóktól.

Charles Leclerc szinte végig az élen töltötte az Osztrák Nagydíjat, azonban három körrel a vége előtt Max Verstappen utolérte őt, és egy kisebb kontaktot követően megelőzte a szintén 21 esztendős monacói ellenfelét.

Sokáig vizsgálták a versenyfelügyelők, hogy szabályos volt-e Verstappen manővere, végül pedig nem büntették meg a holland pilótát, ami azt vetíti előre, hogy mostantól szabadabban versenyezhetnek egymás ellen a pilóták, Leclerc pedig ehhez mérten is fog vezetni a továbbiakban, annak ellenére is, hogy nem maradt benne tüske a történtek után.

Leclerc keményebb fokozatra kapcsol


„Nincs semmi problémám a döntéssel, könnyen továbbléptem. Az egyetlen dolog, amit szeretnék, az talán egy kicsit több következetesség. Úgy gondolom, történtek a múltban kevésbé komoly incidensek, amiket viszont megbüntettek. Ha ezentúl versenyezhetünk így, akkor több, mint boldog vagyok. Szerintem ez jó a Formula-1-re nézve. Mi versenyzők is ezt szeretnénk” – mondta Leclerc a Crash.net-nek.

„Csak tudnunk kell, hogy mire számíthatunk a versenybíráktól. Utólag visszanézve örülök neki, hogy versenyezhetünk ilyen módon. Én mindössze annyit szeretnék, hogy következetes döntések szülessenek. Alig várom, hogy egy kicsit agresszívabban versenyezhessek. Mi pilóták mindig próbálunk addig elmenni, ameddig a szabályok engedik. Személy szerint én változtatni fogok egy kicsit a versenyzési stílusomon, és valamivel agresszívabb leszek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: