DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Most sem minket kell legyőzni

Max Verstappen bár örül ausztriai győzelmének, nem szállt el tőle. Tudja, hogy ettől még nem a Red Bull az a csapat, amelyet le kell győzni, ha valaki futamokat akar nyerni. Jobb teljesítmény kell.

Az Osztrák Nagydíjon megszerezte a Red Bull-Honda első győzelmét Max Verstappen, azonban a szinte hazai közönség előtt versenyző holland pilóta nem bízta el magát a sikertől, és a földön tudott maradni. Tisztában van vele, hogy nem őket kell legyőznie annak, aki futamokat akar nyerni idén.

„Úgy látom, még mindig elég kemény munka áll előttünk” – kezdte a Crashnek adott interjúját Verstappen. „Nyilván ez egy futamgyőzelem volt, de ez nem jelenti azt, hogy ettől hirtelen mi lettünk a domináns erő a Formula-1-ben. Még feljebb kell tornásznunk az autó teljesítményét valahogyan!”

Verstappen helyén kezeli a sikert


„Ha a tiéd a legjobb autó, meg tudod csinálni, ennyi az egész. Szerintem a legtöbb versenyen kihoztam a maximumot a technikából, de ez általában csak az 5-6. helyekhez volt elegendő.”

A holland versenyző nem gondolja, hogy Angliában meg tudja ismételni az Ausztriában látott sikert a csapat, hiszen a körülmények nem valószínű, hogy hasonlóak lesznek a Spielbergben tapasztaltakhoz: „Negyven fokra volna szükségünk odakint, olyankor a legjobb az autó. Pilótaként az ember mindig nagyobb sebességet, több leszorítóerőt szeretne, ilyen egyszerű az egész. Azonban sajnos ezt könnyebb mondani, mint megteremteni.”

„Nekünk nem voltak olyan hűtési gondjaink, mint a Mercedesnek, a kanyarokban pedig gyorsabbnak láttam magunkat, mint a Ferrarikat, szóval mindenhol mi voltunk a leggyorsabbak, erre pedig még rátett a DRS hatása is. A bokszkiállás után sokkal jobbak voltunk náluk” – mondta a világbajnoki pontversenyben mindkét Ferrari-pilótát megelőző Verstappen, aki jelenleg a harmadik helyen áll összetettben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: