DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A McLaren ki akar maradni a pletykákból

Elsőként jelentette be 2020-as pilótapárosát Woking. A jövő évi rajtrács kapcsán rengeteg a kérdőjel, Zak Brown pedig nem akart a találgatások tárgyává válni. Lando Norris elmondta, a bejelentés számára nem sok mindenen változtat.

A Formula-1-es rajtrács csapatai közül a McLaren tett elsőként bejelentést 2020-as pilótapárosáról: jövőre is bizalmat szavaztak Carlos Sainznak és Lando Norrisnak. A legnagyobb nevek kontraktusa a következő szezon végéig szól – a 2021-es szabályváltozásokhoz igazodva –, a többiek közt azonban már jövőre is várható mozgolódás. Az ezzel kapcsolatos találgatásáradatból akarta kivonni magát a McLaren a korai bejelentéssel.

„Nem is tudnék jobb versenyzői kombinációt elképzelni a McLarennek. A visszatéréshez vezető úton a csapat érdekeit rendelték az első helyre, ami nem mindig könnyű” – mondta az AS lapnak Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója. „Az egyik oka, hogy most tettünk bejelentést, az, hogy a pilótapiac már mozgásban van. Az elsők között akartunk lenni, akik megerősítik helyzetüket és megelőzik a spekulációt.”



Ezen spekulációk egyik fontos szereplője Fernando Alonso: sokan a McLaren idei javulását látva azt feltételezték, hogy a spanyol a csapattal tér vissza az F1-es mezőnybe. Ehhez képest múlt héten szárnyra kapott egy sajtóértesülés, miszerint Alonso végleg elhagyja a McLaren kötelékét, ezt aztán a versenyző és a csapat is cáfolta.

Az eredményes újonc szezont teljesítő, Sainz mögött bajnokság nyolcadik helyén álló Norrist arról kérdezték, sorsának biztos ismerete változtat-e mentalitásán a szezon hátralevő több mint felében.

„Személy szerint nem gondolkodok sokat a szerződéssel kapcsolatos dolgokon. Jó hír, hogy jövőre ismét itt leszek, ugyanakkor nem sokat aggódtam miatta és nem igazán tepertem érte. Nem volt szükségem ilyesfajta önbizalomlöketre, hogy jobban vezessek, így is jól éreztem magam és nyugodt voltam” – mondta a Reutersnek Norris. Idei teljesítménye kapcsán hozzátette: „Nem számítottam rá, nem számítottam semmire. Úgy voltam, majd meglátom, hogyan alakulnak a dolgok. De ha őszinte akarok lenni, jobban alakult annál, ahogyan elképzeltem. Nagyon elégedett vagyok az eddigiekkel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: