DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso és a McLaren már cáfolja a legújabb sajtóhírt

Végleg elválnak a háromszoros bajnok spanyol és a wokingi csapat útjai, írta meg egy autósportra szakosodott brit lap: Alonso áprilisi tréfának, Zak Brown álhírnek nevezi a beszámolót.

Váratlan hír jelent meg a Formula-1-gyel foglalkozó médiában: a brit Motorsport Magazine arról értesült, hogy négy és fél év után Fernando Alonso szakított a McLarennel. A kétszeres F1-es világbajnok idén visszavonult a királykategóriától, de Bahreinben tesztelte az MCL34-et, és Indianapolisban is papaja színekben versenyzett, mint ismert, látványos kudarccal.

 



A hír kizárólag sajtóértesülés volt, a McLaren semmiféle hivatalos csatornáján nem jelent meg Alonsóra vonatkozó közlemény. A magazin egy szóvivő egyértelműnek nem nevezhető nyilatkozatát idézte: „Ahogy a McLaren összes múltbéli pilótája, Fernando is örökké a McLaren család tagja marad, hiszen közeli kapcsolatban állunk egymással. Nem tervezzük, hogy bevetjük őt további F1-es teszteken az idei évben, a hangsúly továbbra is Carloson és Landón marad. Szabadon kereshet további lehetőségeket az autósportban, mi pedig támogatni fogjuk őt ebben” – mondta a szóvivő.

Az eredeti forrás információit természetesen más oldalak is felkapták, mikor pedig a hír eljutott Fernando Alonsóhoz, a spanyol Twitteren reagált. „Micsoda nap! És még csak nem is április elseje van, vagy valami!” – írta ki a közösségi médiába nevető hangulatjelek, valamint kitalációt és kattintásvadászatot említő hashtag társaságában. 

Kategorikusan cáfolt a McLaren szóvivője is: „A hír nem igaz, semmi sem változott meg a kapcsolatunk állapotában. A McLaren és Fernando változatlanul, szerződéssel áll kapcsolatban egymással, és Fernando a McLaren nagykövete marad” – mondta a motorsport.com-nak.

Egy újságíró, Jenna Fryer, az Associated Press munkatársa pedig ugyancsak Twitteren posztolta, hogy megkereste a McLaren első emberét, Zak Brownt. Az amerikai vezető így kommentált: „Álhír. Határozottan továbbra is erős, szerződéses kapcsolatban vagyunk Fernandóval” – idézte Brown válaszát Fryer.

A felek tehát mindannyian is cáfolnak, ahogy azonban az lenni szokott, ha egy ilyen pletyka szárnyra kapott, valamilyen igazság – még ha csak részigazság is – biztosan rejtőzik mögötte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: