DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sajtó: Alonso elvált a McLarentől

Egy mértékadónak számító brit lap értesülései szerint Fernando Alonso négy és fél év után befejezte az együttműködést a McLarennel, amellyel ezen időszak alatt az F1-ben és az Indy 500-on állt rajthoz. A csapat ezt nem erősítette meg, a spanyolt továbbra is a márka nagyköveteként kezelik.

Hiába az éveken át tartó próbálkozás, a 2007-es szakítás után 2015-re újraegyesülő Alonso és a McLaren házassága nem tudott igazán gyümölcsözővé válni. Négy éven át a dobogó sem jött össze a spanyolnak a Formula-1-ben történelmi mélypontra zuhanó wokingiaknál, az Indianapolis 500 megnyerésére tett két kísérletük közül pedig az egyik kieséssel, az idei pedig csúfosan, sikertelen kvalifikációval zárult.

alonso



Bár a felek az elmúlt hetekben arról beszéltek, szívesen folytatják tovább az együttműködést, azt nem tudták konkretizálni, hogy ez milyen platformon történhet majd meg. Az idei tapasztalatok után Alonso alighanem kétszer is meggondolja, belevágjon-e ismét az Indy 500-ba a csapattal, és bár az F1-es fronton látszik a fejlődés, az élmezőnytől még idén is messze vannak Carlos Sainzcal és Lando Norrissal. Az immár háromszoros világbajnok pilóta egy alkalommal, az évközi bahreini teszten vezette már az istálló 2019-es autóját, nemrég azonban kiderült, hasonlót már nem terveznek vele idén.

A brit Motorsport Magazine most úgy értesült, hogy Alonso és a McLaren nemrég megállapodott abban, hogy négy és fél év után megszakítják az együttműködést egymással, bár amikor ezen információ helyességéről érdeklődve megkérdezték az istálló egy szóvivőjét, ő nem fogalmazott ennyire egyértelműen.

„Ahogy a McLaren összes múltbéli pilótája, Fernando is örökké a McLaren család tagja marad, hiszen közeli kapcsolatban állunk egymással. Nem tervezzük, hogy bevetjük őt további F1-es teszteken az idei évben, a hangsúly továbbra is Carloson és Landón marad. Szabadon kereshet további lehetőségeket az autósportban, mi pedig támogatni fogjuk őt ebben.”

A lap elmondása szerint az értesülésük publikálása után még megkereste őket a McLaren némi pontosítással, miszerint Alonso a márka nagyköveteként továbbra is az istálló kötelékében marad, noha azt nem részletezték, hogy ez milyen tevékenységeket foglalhat magában a jövőben.

A fentiek alapján mindenki eldöntheti, hogy ezt most szakításnak tartja-e vagy sem, viszont amennyiben tényleg megtörtént a kötelékek lazítása, az akár lehetőséget teremthet a spanyol számára az F1-es ülés más csapatoknál való keresésére, amelynek híre nemrég szintén felmerült.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: