DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A McLaren már a teszteken sem veti be Alonsót

A fejlődési pályára állt wokingi istálló idén teljesen új párossal vágott neki a szezonnak, de Bahreinben Fernando Alonso még tesztelte az autót. Innentől ez sem lesz, a gárda bízik pilótáiban.

Az utóbbi években látványosan gyengélkedő, idén azonban, sokak örömére feltámadni látszó, patinás istálló hosszú távon tervez jelenlegi versenyzőpárosával, Carlos Sainzcal és Lando Norrisszal. Már a teszteléseknél sem tervezi bevetni fejlesztőpilótáját, a kétszeres világbajnok spanyol ászt, de ez nem jelenti azt, hogy szakítás történne a felek között.

Tesztpilótát is kölcsönöz már jelenlegi motorszállítójától, a Renault-tól, így egyre valószínűbb, hogy Alonsót a jövőben nemigen látjuk már Formula-1-es autóban. A McLarenben szinte biztosan nem, ezt a csapatfőnök, Andreas Seidl szavai is megerősítik.

Alonso egyre inkább távolodik a Formula-1-től


„Nem tervezzük, hogy a McLarennél bármilyen formában újra autóba ültetjük Fernandót. Nagyon elégedettek vagyunk Landóval és Carlosszal, kiváló munkát végeznek, számunkra ők jelentik a jövőt” – nyilatkozta Seidl.

„Ettől még Alonso továbbra is a McLaren tagja marad, a gárda nagykövete, úgy vélem, hamarosan megbeszéléseket folytatunk a jövőre nézve, hogy potenciálisan milyen közös versenyzési projektbe vágjunk bele együtt.” A korábbi kiszivárgott hírek szerint Woking egy Le Mans-projektben gondolkodik, a kétszeres győztes Alonsóval a volánnál.

Miért volt szükség arra, hogy Szergej Szirotkint a McLarenhez hozzák tartalékpilótának? „Fernando sajnos nem tud minden versenyhétvégén jelen lenni, hogy tartalékpilótaként bevethető legyen. Partnerünkkel, a Renault-val szorosan együtt dolgozunk, Szergej pedig biztosan minden helyszínen ott lesz, így könnyű volt tető alá hozni ezt a megállapodást, megosztjuk forrásainkat a Renault-val. Vész esetén rögtön van helyben egy tartalékpilótánk” – mutatott rá Seidl.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: