DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

McLaren: Az FIA és az F1 döntsön, ne a csapatok

Andreas Seidl szerint a csapatoknak be kéne fejezni most már a panaszkodást, a 2021-től esedékes szabályokat pedig nem nekik kellen meghatározni, hanem Ross Brawnéknak, mert ők értenek hozzá.

Ideje lenne elfogadni a Formula-1 szabályait Andras Seidl szerint: a McLarenhez nemrég megérkező vezető azt mondja, hogy ezeket a szabályokat a csapatok maguk kérték, ők alakították így, úgyhogy nem igazán érti, hogy miért panaszkodnak rájuk folyton. Mindez a Mercedest állítólag segítő idei Pirelli-gumik és a test-test elleni küzdelmek miatt került előtérbe.

"Ezek a szabályok azért vannak érvényben, mert a csapatok és a pilóták ezt kérték. Ezért szerintem el kellene fogadnunk, hogy most ezek a szabályok. Meg kell bíznunk a versenyfelügyelőkben, hogy a szabályoknak megfelelően a legjobb döntéseket hozzák meg" - idézi az Autosport Seidl szavait. A szakember szerint egyébként a 2021-es szabályzatot kevésbé a csapatok kívánságai szerint kellene kialakítani.

mc_1



"Konzultálni kell a csapatokkal, visszajelzést kell kérni tőlük, de az FIA és az F1 részéről egyértelműen hatalmat kell gyakorolni: arra kell vinni a szabályzatot, amerre szerintük a legjobb. Egyedülálló lehetőségünk van, hiszen nagyon komoly F1-es tapasztalattal rendelkező emberek ülnek az F1-nél és az FIA-nál is" - magyarázta.

"A tudást tekintve szerintem sosem volt még ilyen erős ez a rész Ross Brawn és Nikolas Tombazis vezetésével. Ők pontosan tudják azt, hogy mi kell a meghatározott célok eléréséhez. Azt favorizáljuk, hogy keresztülvigyék azt, amelynek irányába javaslatokat tettek a 2021-es szabályok tekintetében, mert hisszük, hogy ez a legjobb a sportnak."

Ennek lényege természetesen az lenne, hogy ne a csapatok egyedi érdekei szerint módosuljanak a dolgok, hanem az F1-et működtető, a sportág érdekeit (sport- és gazdasági szempontból véve is) szem előtt tartó emberek határozzák meg, hogy mi a jó, mivel most már olyan emberek ülnek ezekben a pozíciókban, akik értenek hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: