DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamarosan jön a Leclerc-győzelem, ígéri Binotto

A Ferrari csapatfőnöke biztos benne, hogy monacói pilótáját nem töri meg a kudarc Ausztriában. Charles Leclerc már a következő versenyekre összpontosít, és talán egészen keveset kell várni, hogy eljöjjön az ő ideje.

Bár csak év eleje óta van versenyképes autója, már kétszer nagyon közel került a futamgyőzelemhez a Ferrari ifjú pilótája, Charles Leclerc. A Bahreini Nagydíjon biztos vezető helyen érte egy motorvezérlési hiba, az osztrák versenyen pedig három körrel a leintés előtt előzte meg Max Verstappen egy olyan manőverrel, amelyet a stewardok hosszasan vizsgáltak, de végül nem szankcionáltak.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto meggyőződése, hogy helytelen ítélet született. „Továbbra is abban hiszünk, hogy rossz a döntés, mivel meggyőződésünk szerint Charles minden helyet meghagyott, nem volt hibás, ütközés történt, őt pedig kitolták, kikényszerítették a pályáról” – mondta a versenyfelügyelők döntéséről értesülve a svájci-olasz csapatfőnök. A Ferrari ugyanakkor nem fog fellebbezési jogával élni, és elfogadja az ítéletet. Binotto arról is beszélt, hogy Leclerc-t nem fogja megtörni a kudarc.



„Meggyőződésem, hogy nem fog nehézséget okozni lelket öntenünk bele. Szerintem már most készen áll a következőre. A ma történtek még nagyobb löketet adnak neki, hogy csak azért is megszerezze első győzelmét az F1-ben. Persze, hogy sajnálja a végkimenetelt, hiszen a szombati időmérő után olyan biztatónak tűnt a helyzet, az első köröket követően pedig irányítása alatt tartotta a futamot, és nyeregben érezhette magát” – idézi a formula1.com Binottót.

„De ez a szép a sportban, hogy a kockás zászló csak a verseny végén jön, addig pedig minden megtörténhet. Úgy gondolom, ő már egyszerűen a következő versenyekre tekint, melyek új kihívások lesznek számára. Nagyon éhes, és egészen biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb eljön az ő ideje” – ígérte Binotto, hogy Leclerc győzni fog a Ferrarival.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: