DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Frusztráció, reménytelenség és értetlenség a Haasnál

Teljesen kilátástalan volt a csapat helyzete Ausztriában azok után, hogy az időmérőn Kevin Magnussen még parádézott. A nagyobb baj, hogy fogalmuk sincs, hogy miért történik mindez.

Szombaton még kitörő lelkesedéssel fogadta az időmérőn megszerzett ötödik helyét Kevin Magnussen, vasárnap viszont már leginkább dühében tudott volna ordítani - félelmetesen gyenge volt a Haas az Osztrák Nagydíjon, hiszen a 19. helyen ért célba. Mivel csapattársa, Romain Grosjean sem volt versenyképes, elég nagy a baj a csapatnál...

"Ilyen módon kint lenni a pályán negatív értelemben hihetetlen. Az időmérő ötödik helye után ilyen futamot produkálni... nem tudok mást mondani, mint azt, hogy csalódás" - értékelt Günther Steiner csapatfőnök. "Tovább dolgozunk azon, hogy megértsük, hová tűnik a teljesítményünk az időmérőről a futamra. Most ezt egyszerűen nem értjük, fogalmunk sincs."

haasrich



Magnussen sem tudott mást mondani. "Ez furcsa és nagyon frusztráló. Semmi sem működött, teljesen reménytelennek tűnt az egész" - jelentette ki a dán. "Az első körökben nem volt tapadásom, aztán nem volt tempó, nem volt egyensúly. Tényleg próbáltam olyan keményen menni az autóval, ahogy csak tudtam, de úgy éreztem 15-20 alkalommal, hogy megforgok. Semmi tapadás, semmi egyensúly..." - tette hozzá lemondóan Grosjean.

A Haas utoljára Monacóban szerzett pontot és jelenleg a kilencedik helyen áll a konstruktőrök tabelláján - mindössze a Williamset sikerül megelőzniük jelenleg...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: