DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Honda technikai igazgatója azt sem tudta, mihez kezdjen a dobogón

Miután a Honda - a Red Bull oldalán - a 2006-os Magyar Nagydíjat követően először tudott nyerni a Formula-1-ben, a technikai igazgató Toyoharu Tanabe azt sem tudta, mit kellene csinálnia a dobogón.

Max Verstappen sokáig emlékezetes, epikus győzelmet aratott Ausztriában múlt hétvégén, ami azt jelentette, hogy a Honda – miután ők szállítják az erőforrást a Red Bull számára – a 2006-os Magyar Nagydíj óta először aratott diadalt a száguldó cirkuszban. Akkor Jenson Button révén érték el ezt a sikert, az pedig már olyan rég volt, hogy a Honda technikai igazgatója azt sem tudta, mit kell csinálnia a dobogón.

Tanabe oroszlánrészt vállalt a Honda F1-es projektjének újraszervezésében, amióta 2017 végén kinevezték a pozíciójába. Egyáltalán nem számított rá a japán, hogy a Red Bull őt küldi majd fel a dobogóra a győztes konstruktőr képviseletében.



„Meglepődtem, mikor azt mondták, »Te mész!«. Ötletem sem volt, hogy mit kellene majd csinálnom. Ezért értem fel egy kicsivel később a pódiumra, mint a többiek. Ott kell állnom a nemzeti himnuszok alatt, gondoltam, de elkéstem. Ez volt az első alaklom, ideges lettem, hogy mihez is kezdek majd” – mondta Tanabe a GP Blog oldalának.

„Senki sem mondta meg nekem, mi lesz a dolgom, de fantasztikus volt. Láttam lent a csapattagokat, a Red Bull-osokat is, és mindenki nagyon boldognak tűnt, ahogyan a rajongók is!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: