Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 21. hétfő
F1

Webber: Vettel nem felejtett el vezetni

Bár Sebastian Vettel tetemes hátrányban van már most a vb-címvédő Lewis Hamiltonnal szemben, korábbi csapattársa, Mark Webber megvédte őt, mondván, a német nem véletlenül négyszeres világbajnok.

Nyolc verseny után Sebastian Vettel hátránya az összetett vb-tabellán máris 76 pont, vagyis tetemesnek nevezhető a ferraris lemaradása Lewis Hamiltonhoz képest. Vettel nyeretlenségi sorozata immár 16 verseny óta tart, ráadásul több nagyon drága hibát is elkövetett az utóbbi időben, míg angol ellenfele legutóbbi 20 futamából 16-ot is meg tudott nyerni.

Vettellel kapcsolatban egyre többen emlegetik, hogy képtelen elviselni a Hamilton irányából ránehezedő nyomást, viszont a korábbi csapattárs, az azóta már visszavonult Mark Webber nem ért egyet ezekkel a negatív hangokkal.

00118007_067

„Azt gondolom, több szövetségesre és jelentősen kevesebb felelősségre van szüksége a csapaton belül” - kezd bele az ausztrál Vettel elemzésébe a Reutersnek. „Nem neki kellene kezelnie hétfőtől péntekig is a dolgokat. Seb nem felejtett el vezetni, viszont óriási kihívás a Mercedes és Hamilton által együttesen jelentett fenyegetést minden egyes hétvégén visszaverni.”

Vettel jelenleg harmadik a vb-tabellán, csapattársa, az idén Kimi Raikkönen helyére szerződtetett Charles Leclerc tőle is le van maradva egyrészt 24 ponttal, másrészt két hellyel. A csapat egyéni vb-címet legutóbb 2007-ben, konstruktőrit 2008-ban vihetett haza.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?