DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Kvjat: A Red Bull-pletyka nem elismerés számomra

Danyiil Kvjatot egyre gyakrabban hozzák szóba a Red Bull-lal, miután ott meglehetősen gyengén muzsikál Pierre Gasly. Az orosz azonban nem gondol ilyesmire, és csak a Toro Rossóra koncentrál.

Franz Tost, a Toro Rosso istálló csapatfőnöke fejtette ki nemrégiben megdöbbenését azt illetően, hogy mennyire nem megy volt pilótájának, Pierre Gaslynak a nagycsapatnál, viszont annak is tudna örülni, ha Danyiil Kvjat ismét topcsapatban versenyezhetne.

Kvjatot még 2016-ban ejtette a Red Bull Verstappen kedvéért, most viszont úgy fest, nagyot fordult a világ az orosz versenyzővel, és ezúttal ő lehet az a szereplő, aki kitúrja egy társát a Red Bulltól, noha ő ezekkel a híresztelésekkel nem is szeretne foglalkozni.



„Nagyon jó a légkör a csapatnál, jelenleg pedig az az egyetlen célom, hogy a Toro Rosso versenyzőjeként a lehető legjobb eredményeket érjem el a csapat számára. A szezon előtt úgy jöttem ide, hogy nincsenek kifejezett céljaim, egyszerűen csak a lehető legjobban szeretnék teljesíteni, erre a pletykára nem tekintek úgy, mint a munkám elismerése. Eddig is a legtöbbet próbáltam kihozni magamból és ez ezután is így lesz” – mondta helyszínen tartózkodó kollégánk kérdésére Danyiil Kvjat.

„Jelenleg a Toro Rosso alkalmazásában állok, és az a dolgom, hogy az ő Formula-1-es autójukat vezessem. Ha a dolgok változnak, arról úgy is azonnal tudni fogtok. Nagyon nehéz összehasonlítani a jelenlegi helyzetet az akkorival” – utalt Kvjat a 2016-os leváltására. „Akkoriban sok dolog közrejátszott ebben, de voltak jó versenyeim is. Összességében szerintem akkor is rendben volt a munkám, de elég nehéz lenne párhuzamot vonni az akkor és a mostani időszakom között.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: