DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Ne ámítsuk magunkat, Lewis szórakozik velünk

Franciaországban Hamilton olyan kört futott használt abroncsokon, mint a ferraris friss lágyon. Ennek ellenére Vettel Ausztriában, egy tipikus Mercedes-pályán győzni szeretne.

Sebastian Vettelt nem frusztrálja, hogy Franciaországban tizenhatodik futamát teljesítette győzelem nélkül: a német Ferrari-pilóta azzal érvel, hogy akkor lenne dühös, ha a csapatnak nyerési esélye lett volna mind a tizenhaton. Erről szó sincsen, az idei nyolc nagydíjból, melyet kivétel nélkül a Mercedes nyert meg, a Scuderiának kétszer lett volna esélye a sikerre: Bahreinben és Kanadában. A Paul Ricardon viszont Vettel megfogalmazása szerint újra olyan nagy volt a német márka előnye, hogy Lewis Hamilton csak játszadozott a többiekkel.

„Ne ámítsuk magunkat, Lewis szórakozik velünk. Mindent kockára tettem, hogy megfussam a leggyorsabb kört, Lewis pedig ugyanazt az időt teljesítette használt és szemcsésedő abroncsokon” – mondta a grandprix247.com-on idézett Vettel. A négyszeres világbajnok arra célzott, hogy a Francia Nagydíj utolsó körében Hamilton és ő is megfutották a verseny addigi leggyorsabb idejét, a győztes használt gumijain, ő kerékcsere után, friss lágy keveréken. Mindössze 0,024 másodpercen múlt, hogy Vettelé lett a jobb kör és az extra pont.



„Végeredményként több leszorítóerőt kell találnunk, akkor jobban tudnánk használni a gumikat. A régi Österreichringen kellene versenyeznünk, ahol kevesebb kanyar van” – utalt arra a hétvégi Osztrák Nagydíjat megelőzően, hogy a Ferrari talán egyetlen erőssége jelenleg a végsebesség.

Ausztriában, ahol 2014 óta versenyez újra a Formula-1, Vettel legjobb eredménye egy második helyezés két évvel ezelőttről. Bár a Red Bull Ring jellemzően Mercedes-pálya, a német nyerni szeretne:

„Nehéz mindent eltalálni ezen a pályán, annak ellenére, hogy a kör nagyon rövid. Kritikus a jó kvalifikációs pozíció az erős verseny érdekében. Ezt a versenyt mindenképpen szeretném megnyerni. A múltban voltunk már a dobogón, most úgy térünk vissza, hogy győzni próbálunk” – nyilatkozta Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: