DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettelt nem frusztrálja a nyeretlenségi szériája

Közel egy éve nem ünnepelhetett futamgyőzelmet a Ferrari német F1-es pilótája, de azt mondja, hogy ez nem bántja, mert idén erre nem is nagyon volt eddig esélye.

Utoljára tavaly Belgiumban, közel egy éve és most már tizenhat futammal ezelőtt nem aratott győzelmet az F1-ben Sebastian Vettel, ami borzasztóan hosszú széria egy Ferrariban ülő négyszeres világbajnok számára. A német pilótát azonban mindez nem frusztrálja, úgy fogja fel, hogy az eredményeket a lehetőségekhez kell mérni.

"Nem vagyok frusztrált, mert ez nem úgy néz ki, hogy volt tizenhat futamunk, amelyet megnyerhettünk volna, de egyszer sem sikerült. Akkor frusztrált lennék" - mondta. "Megtettük a tőlünk telhető legtöbbet és szerintem idén vitathatatlanul volt két olyan futamunk, ahol lehetett volna esélyünk. Az egyik egyértelműen Charles-é volt, amikor bajba került, én pedig nem voltam ott, a másik pedig amikor elsőként haladtam át a célvonalon, de azt már átbeszéltük."

vetfer



"Szerintem ez mind számít, amikor visszatekintünk, de én alapvetően elégedett vagyok a futamaimmal. Mindig azt gondoljuk, hogy tehettünk volna egy kicsit többet itt vagy ott, de ez nem úgy nézett ki, hogy mi domináltunk az elmúlt tizenhat futamon" - tette hozzá.

"Én nem látok más kihívást most, mint tavaly, vagy azelőtt. Nyilván jobb helyzetben vagyunk most, mint 2015-ben, vagy 2016-ban voltunk, szóval szerintem 2017 és 2018 egy lépés volt a jó irányba. Valóban versenyképesebbek voltunk tavaly ilyenkor, de most ez van. Nyilván jó lenne győzelmekért harcolni az ötödik helyek helyett, de le kell szegnünk a fejünket és biztosítani, hogy az egész évben ne ez legyen a helyzet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: