DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Újabb fejlesztésekkel érkezik a Ferrari Ausztriába

A Ferrari további fejlesztésekkel érkezik az Osztrák Nagydíjra, mivel a Franciaországra készített újítások nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, sőt nem is használták azokat végül.

Sebastian Vettel egy csalódást keltő, kvalifikáción megszerzett hetedik pozíció után csak az ötödik helyig volt képes előreverekednie magát, miközben Charles Leclerc ugyan az időmérőn és a versenyen is harmadik helyet szerzett, de sok köze nem igazán volt a Mercedesekhez, különösen Lewis Hamiltonhoz.

A Ferrari csapatfőnöke és technikai igazgatója, Mattia Binotto elmondta, hogy ezek után örül is, hogy egyből egy versenyhétvége következik, mivel újabb fejlesztési csomaggal készül a Scuderia a Red Bull Ringre.



„Örülünk, hogy ilyen gyorsan visszatérünk a pályára, mivel ez a legjobb módja, hogy újból tudjunk tesztelni, így megérthessük, mi volt az, ami miatt nem működtek a fejlesztéseink Franciaországban. Rengeteg olyan alkatrészünk van, amik tesztelésre várnak, legfőképpen pedig azt szeretnénk tudni, mi siklott félre” – olvashatók Binotto szavai a GP Fans oldalán.

„Az osztrák pálya teljesen különböző a franciától. Az első szektorban sok a hosszú egyenes és a kemény féktáv, a második és a harmadik szektorban azonban rengeteg a szűk, lassú és a közepesen gyors kanyar. Az előrejelzés szerint rendkívüli forróságra kell számítanunk. Nehéz hétvége előtt állunk, hiszen nem lesz könnyű megfelelően hűteni a motort és a fékeket sem, ez pedig azt jelenti, hogy a gumikezelés is nagyon nehézkesnek ígérkezik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: