DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Raikkönen újra értékes pontokat szerzett

Három sikertelen bevetés után ismét visszatért a pontszerzők közé a 2007-es világbajnok, ráadásul önerőből. Hat értékes egységgel gazdagodott Franciaországban, az Alfa Romeo újra gyors volt.

Remekül kezdte a szezont Kimi Raikkönen, az első négy versenyhétvége mindegyikén pontszerző helyen végzett, összesen tizenhármat gyűjtött össze. Három gyenge futam után Franciaországban nagyon fogadkoztak, hogy az új fejlesztésekkel majd újra elől lesznek. 

Ez valóban így is történt, Daniel Ricciardo büntetése miatt végül egy hetedik hellyel büszkélkedhetett a finn. Csapattársa azonban a biztató időmérő után ismét lemaradt, így Antonio Giovinazzinak továbbra sincs pontja még pályafutása során.

Kimi Raikkönen élvezte a versenyzést a középmezőnyben


„Kicsit csalódott voltam szombaton, hogy éppen lemaradtam a Q3-ról, de tudtuk, hogy sokkal jobb lesz, ha nem kell a lágy abroncsokon rajtolni és valóban így is történt. Nem sikerült a legjobban a rajtom, de szerencsére nem vesztettem sokat az egyenesben és vissza tudtam küzdeni magam a következő néhány kanyarban” – emlékezett vissza Kimi Raikkönen.

„Erős pozícióban álltunk a kemény abroncsokkal, de szinte a teljes verseny azzal telt, hogy Hülkenberget kellett valahogy magam mögött tartanom. Nagyszerű csatákat vívtunk a két Renault-val, az utolsó néhány kör kifejezetten intenzívre sikeredett és jó móka volt. Nagyon jó érzés, hogy ismét a középmezőny elején harcolhattunk, megvolt a sebességünk és végül igen kiváló eredmény sült ki belőle” – tette hozzá a veterán finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: