DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen örül Vettel legyőzésének

Max Verstappen ott fejezte be a Francia Nagydíjat, ahol elkezdte: a negyedik helyen. A holland ezúttal elbukta a dobogót, de legalább az egyik Ferrarit sikerült megvernie.

A Red Bull holland pilótája tovább folytatja stabil F1-es szereplését. Idén mindig az első ötben végzett, és negyedik helyen áll a bajnoki összetettben is, emellett két dobogót is fel tud mutatni. 

A Francia Nagydíjon alkalma nyílt a harmadik hely megkaparintására, de végül nem tudott elmenni Leclerc mellett: „Charles mellett voltam a belső íven, és próbáltam elé kerülni. Meg akartam nézni, milyen gyorsak tudunk lenni.”

 verstappen-kanadarol-2019



„Hét körrel a vége előtt elveszítettem a tapadást, és nem számíthattam tovább a gumikra, de az, hogy az egyik Ferrari előtt végeztünk, jó dolog” – mutatott rá az egyetlen pozitívumra a futammal kapcsolatban a Red Bull pilótája.

Verstappen Ausztriában sem vár sokkal többet a következők miatt: „Minden versenyző több tapadást és nagyobb végsebességet szeretne elérni, és támadni. Jók voltunk az első és a második kanyarban, de nem volt meg a végsebességünk. Ausztria nehéz lesz – nem várok csodákat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: