DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Ennél több nem volt bennünk

Max Verstappen szerint kihozta a lehető legtöbbet a Francia Nagydíj kvalifikációjából, a megszerzett negyedik helyével. A Red Bull célja az volt, hogy a két Ferrarit szétválasszák. Ez bőven sikerült.

A Red Bull-os Max Verstappen maga sem gondolta volna, hogy mindössze kilenc ezreddel veri majd a McLareneket az időmérőn, ennek ellenére pedig megelőzi az egyik Ferrarit, és a második sorból indulhat majd.



A wokingiak feltámadása valóban meglepő, de Verstappent – egyelőre – nem érintette ez a „probléma”. „Maga a gyorsköröm nem volt valami tiszta, ugyanis az autó többször is furcsán viselkedett, amit majd ki kell vizsgálnunk” – mondta a holland, akit az első háromhoz hasonlóan, alighanem a szél tréfált meg a Q3 végén.„Kihoztuk a maximumot a mai napból, örülök, hogy ott vagyunk a második sorban. Ezek az autók nagyon érzékenyek a széljárásra, és az első körömben a Q3-ban volt is egy ijesztő pillanatom, de ez benne van. Jó adag szerencsére is szükségünk lesz ahhoz, hogy vasárnap odaérjünk a dobogóra, de meg fogjuk próbálni a dolgot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: