DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Hamilton: Sok idő maradt így is a körömben

A két Mercedes esélyt sem adott a többieknek a Francia Nagydíj időmérő edzésén. Leginkább a szélirány zavarta a pilótákat. Bottas és Leclerc is a rajt utáni métereken előzne holnap.

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szemernyi esélyt sem adtak a Ferrariknak és a Red Bulloknak az időmérő edzésen, így kisajátították az első sort a vasárnapi rajtra. A pole-pozíciót Lewis Hamilton szerezte meg, mellőle csapattársa rajtolhat, a harmadik helyet pedig Charles Leclerc-nek sikerült megszereznie.

1:28,319-es új pályacsúccsal szerezte meg az első rajtkockát a brit, aki érthetően felszabadult volt a kvalifikációt követően: „Először is szeretném megköszönni a szurkolóknak a buzdítást. Ez egy nagyon nehéz pálya, annak ellenére, hogy óriásiak a bukóterek, de erre szükség is van, mert nagyon technikás ez az aszfaltcsík. Egész hétvégén gyorsak voltunk, viszont rendkívül sokat mozgott alattam az autó péntek óta, de az utolsó két kör az nagyon jól sikerült, különösen a második. Pedig még abban is jelentős idő benne maradt.”

Hamilton kicsit odaszúrt a riválisoknak


„Örülök, hogy én is és a csapat is ki tudtuk hozni a maximumot az autóból. Elég nagyok a széllökések az egész pályán, szóval nem volt könnyű dolgunk, ráadásul gyakran változott is az iránya, ez pedig engem is megzavart. Az utolsó kanyarba gyorsabban is mentem be emiatt a kelleténél, hiszen megváltozott a szélirány, és emiatt buktam is némi időt. Nagyon örülök ennek az eredménynek, mert kemény munka áll mögöttünk. Igazi csapatmunka volt ez a pole!”

Csapattársa, Valtteri Bottas indulhat majd Lewis Hamilton mellől az első sorból, akit szintén megzavart a szél, de holnap fordítana az eredményen a finn: „Lewis egészen Pazar kört futott. Nagyon szoros volt köztünk a harc egész hétvégén, most sem múlt sokon. A szélirány folyton változott, emiatt pedig néhány kanyarban nem lehetett megfelelően irányítani az autót az ideális íven. Lewis ezt jobban kiismerte, ezért tudott ma legyőzni, de csapatként kiváló eredményt értünk el.”

„Magabiztos vagyok a holnapi napot illetően. Az autó egész hétvégén pazarul megy, remélhetőleg vasárnap is ilyen jó eredményt tudunk elérni. Nagyon hosszú út vezet innen az első kanyarig, remélem, lesz alkalmam addig csinálni valamit. Ehhez viszont a reakcióidőmön faragnom kell” – értékelte az időmérő edzést a második helyen végző Valtteri Bottas.

Sebastian Vettel csak a 7. helyet tudta elcsípni a kvalifikáción, így a másik ferraris, Charles Leclerc ért oda a képzeletbeli dobogó alsó fokára az időmérőn: „Személy szerint elégedett voltam a körömmel, dehát a Mercedesekhez közünk sem volt. Biztos vagyok benne, hogy közelebb tudjuk lopni magunkat hozzájuk idővel” – mondta a legnagyobb ovációt kapó, mondhatni hazai pályán versenyző Leclerc.

„Az a célom, hogy már a rajt után megfogjam a két Mercedest, nagyon fontos lenne egy jó rajt. Az egyenesekben nagyon jók vagyunk, ők meg főleg a kanyarokban gyorsak.” „Nagyon várom, hogy végre versenyezzünk” – szúrt közbe Lewis Hamilton Charles Leclerc interjújába. „Bahreinben erre nem volt lehetőségünk, de remélem, holnap jó futamot láthatnak majd a nézők” – válaszolta a monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: