DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen felvenné a versenyt a Ferrarival

Új Honda-motor és ismét közel az olasz riválishoz: így írható le a Red Bull pénteki napja Franciaországban. A versenyzők célja egyértelműen a dobogó lehet a szabadedzések után.

Nem ütközött nagyobb akadályba a Red Bull a Honda új motorjának bevetésénél, amit eddig még fel sem tekertek teljesen. Megbízhatóság és teljesítmény terén sem tűnik rossznak az autó, amit főleg Pierre Gasly hangsúlyozott a második gyakorlás után.

Csapattársa, Max Verstappen Vettelékkel szeretne egy szintre kerülni: „Még mindig van tennivalónk, de versenyképesnek tűntünk a Ferrari ellen. A Mercedes még mindig gyors, de megnézzük majd az adatokat, és akkor fogjuk látni, miben javulhatunk szombatra.”

„A gumik viselkedését nem könnyű megjósolni, és úgy tűnik, hogy a leglágyabb keverék nem sokkal gyorsabb a közepesnél, ami érdekessé teheti az időmérőt. Mindent összegezve nem volt egy rossz nap, és nagyon sok változtatást tudtunk eszközölni, különösen délelőtt” – zárta mondandóját a holland. 

 red-bull-francia-szabadedzesek-2019



Pierre Gasly a motorról mesélt lelkesen először: „Jó nap volt. Nagyon sok alkatrészt teszteltünk, és most már csak le kell ülnöm a srácokkal, hogy kielemezzük, mi működött és mi nem. A Honda új motorját illetően egyelőre nehéz bármit is mondani, mivel még nagyon keveset használtuk, de az éjjel kielemezzük majd, és szombaton még jobban megnyomjuk majd. Összességében jó érzés volt, a megbízhatóság és a teljesítmény is rendben volt, meglátjuk, azt hozza-e, amit vártunk.”

„Az első szabadedzésen kevesebb volt a tapadás, de délutánra változott a helyzet. A lágy gumik gyorsan elkopnak, így meg kell fontolnunk, mi lesz a legjobb stratégia vasárnapra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: