DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alfa Romeo: Ezek után a célunk a Q3

Az Alfa Romeo számára nem kezdődött túl jól a pénteki edzésnap, azonban délután Raikkönen már a 9., Giovinazzi pedig a 11. helyen zárt. A csapat célja a Q3, majd a pontszerzés.

Nehezen indult a Francia Nagydíj első pályán töltött napja az Alfa Romeo csapata számára, hiszen az első szabadedzésen mindössze a két Williamst és a gyakorláson érdemben részt venni sem tudó Romain Grosjeant előzték meg.

Délutánra azonban már összekapta magát a csapat, és megmutatták, nem volt hiábavaló a sok fejlesztés az utóbbi időkben, ugyanis Antonio Giovinazzi a 11., Kimi Raikkönen pedig a 9. leggyorsabb köridőt autózta a második szabadededzésen.



A csapat finn világbajnoka szerint azonban nem szabad, hogy ettől elbízzák magukat: „Könnyű elolvasni, mit mondanak a köridők, de ahogy általában, úgy most sem szabad messzemenő következtetéseket levonni egy péntekből. Összességében pozitív napnak titulálhatjuk a mait. Ugyanakkor még dolgoznunk kell, hogy a lehető legtöbbet tudjuk kihozni az autóból, aztán majd meglátjuk, mire lesz ez elég a holnapi napon, az időmérő edzésre.”

Csapattársa, a még mindig pont nélkül álló Antonio Giovinazzi is úgy érzi, most közel van a tűzhöz a csapat: „Elégedettek lehetünk az első pályán töltött napunkkal, miután közel voltunk a top 10-hez. A középmezőny még mindig borzasztóan szoros, szóval még rengeteg munka áll előttünk ma este, hogy az utolsó lóerőt is kicsikarjuk az autóból. Viszont ez egy jó kezdés volt, persze holnap már egy másik nap lesz, így fókuszálnunk kell és keményen dolgoznunk, hogy a lehető legjobb autónk legyen az időmérőre. Célunk a Q3!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: