DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen: Kis dolgok kellenek csak

A Red Bull holland F1-es pilótája szerint apróságoktól is egészen meg tud változni az összkép, akár az új Honda-motor ereje is hozhat elegendő változást - igaz, az autó egyelőre nem olyan jó, mint tavaly.

Két dobogós és egy büntetés miatt elvesztett dobogós helyezés Max Verstappen mérlege ebben a szezonban és bár a Kanadai Nagydíjon nem szerepelt jól a Red Bull, Franciaországban ismét többet remél a holland pilóta - főleg, hogy a Honda ezen a hétvégén bemutatja új, erősebb motorját is. Verstappen szerint ugyanis kis dolgok hiányoznak az előrelépésükhöz.

00119010_463



"Természetesen mindannyian tudjuk, hogy javulnunk kell, de hiszek a Hondával közös projektünkben, mindig elmondom, hogy élvezem a munkát. Szóval keményen dolgozunk azért, hogy fejlődjünk, aztán meglátjuk, hogy hova jutunk a következő futamokon. Nem kellenek nagy dolgok, ha egy kicsit több az erő, egy kicsit jobb az egyensúly, hirtelen minden sokkal másképp fest" - idézi őt az Autosport.

"Monacóban mi voltunk a második legjobbak, azt pedig tudtam, hogy Kanada nehezebb lesz. Tavaly elég versenyképesek voltunk, de azt hiszem, hogy az autók akkor sokkal jobb volt a Mercedesénél és a Ferrariénál, most viszont ugyanezt nem mondhatom el. Ettől automatikusan elég nehézzé válik a dolgunk" - tette hozzá, utalva arra, hogy most éppen a karosszériát próbálják javítani.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: