DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Magnussen: Steiner jól tette, hogy elhallgattatott!

Kevin Magnussen igencsak kiborult a Kanadai Nagydíj közben, aminek a csúcspontja az volt, amikor a csapatrádióban ország-világ előtt kezdett el elégedetlenkedni. De elnézést kért, és főnöke, Günther Steiner fegyelmezését sem vette magára.

Kevin Magnussen a Kanadai Nagydíj során úgy fogalmazott, soha ilyen rossz élményben nem volt még része, mióta autót vezet, annyira rossz volt alatta a Haas. Csapatfőnöke, Günther Steiner ezután igencsak erélyesen szólt neki, hogy tessék szépen befejezni a panaszkodást, és koncentráljon a feladatára. A dán versenyző, már lehiggadva, elnézést kért csapatától, és elismerte, minden egyes csapattag rengeteget dolgozott azért, hogy a szombati, időmérős baleset után egyáltalán ott lehessen a rajtrácson.

„Nem szidott le, egyáltalán nem!” - gondolt vissza Magnussen a történtekre. „Azt hallani kell, amikor ő tényleg leszid valakit. Ismer ő engem nagyon jól, tudja, hogy nem nagyon szoktam panaszkodni. Éppen ezért tette nagyon jól, hogy elhallgattatott, így pedig ne őrüljek meg. Közel voltam hozzá, legszívesebben megettem volna a kormányt. De aztán felfogtam, hogy sokkal sértőbb volt az üzenetem a rádióban, mint amennyire én azt szerettem volna. Azt hiszem, az zavart a legjobban, hogy jó autónk van, de nem tudjuk a gumit rendesen működésre bírni. Nem akartam senkit megsérteni és senkiről rosszat mondani, egyszerrűen csak ideges voltam.”

00119011_068



A leintés után aztán elnézést is kért a csapattól Magnussen. „Leesett, hogy nagyon sértő volt a csapatra és a tagokra nézve, amit és ahogy mondtam, hiszen nagyszerű munkát végeztek az autó felkészítésével egész éjjel, ráadásul én voltam az, aki szombaton hibázott, így én csináltam nekik rengeteg pluszmunkát. Nagyon rosszul éreztem magam a mondandóm miatt, így mindenképp elnézést akartam kérni. Szerettem volna, hogy tudják: értékelem a munkájukat.”

A haasosnak egyébként saját bevallása szerint az is megfordult a fejében, hogy leparkolja az autót és kiszáll belőle. „Tudom, mennyit dolgozik a csapat, látom, mennyit fejlődünk bizonyos területeken. Ezután pedig, amikor azt kell átélnem, amit Kanadában, az ehhez képest olyan, mint egy arcul csapás. Sajnálom a többieket is, mert kiváló munkát végeztek, sajnos ez a pályán nem látszott.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: