DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

McLaren: Kicsiket sem szabad hibázni

Andreas Seidl és Lando Norris egyetért abban, hogy ha a saját tervüket megfelelően végrehajtják, akkor jó eredményt fognak elérni - szeretnék megőrizni a konstruktőri negyedik helyüket.

Az idei szezonban egyelőre felülteljesíti az előzetes várakozásokat a McLaren Formula-1-es csapata, hiszen az évek óta szenvedő wokingi istálló Fernando Alonso távozása után rögtön feljavult és jelenleg a konstruktőri negyedik helyen áll. Arról Andreas Seidl csapatfőnök beszélt már, hogy az igazi áttörés a következő szezonban jöhet, de azt sem bánnák, ha idén is megőriznék ezt a pozíciójukat - ennek első lépését hétvégén Franciaországban tehetik meg.

"A középmezőnyben zajló csata bizonyítottan rendkívül szoros, a különbség egy kiemelkedő és egy átlagos hétvége között borzasztóan kicsi, ezt Kanadában is láthattuk" - mondta Seidl a csapat Francia Nagydíj előtti felvezetőjében. "Nekünk csapatként arra kell koncentrálni, hogy a saját hétvégénket megfelelően hajtsuk végre. Emellett természetesen tovább fejlesztjük az autót. Sok van még hátra, bőven van miért küzdenünk."

4_3



"A középmezőny nagyon szoros, kiváló csatákat vívtunk itt az elmúlt futamokon is" - tette hozzá az újonc pilóta, Lando Norris. "Tudjuk, hogy Franciaországban is ugyanilyen kiélezett küzdelem vár majd ránk, én sok munkát elvégeztem a gyárban azért, hogy minél jobban felkészülhessek erre. Az a dolgunk, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk és kis hibákat se kövessünk el, mert azok sokba kerülhetnek."

A két mclarenes abban egyetért, hogy ha ezeket a kis hibákat nem követik el és a terveiket tökéletesen végrehajtják, akkor nagy baj nem történhet - nem a többiekkel foglalkoznak, hanem a saját feladatukkal, aztán meglátják, hogy az éppen aktuálisan mire lesz elég.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: