Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 21. hétfő
F1

Jövőre domboríthat nagyot a McLaren

Andreas Seidl szerint az, hogy újjászervezték a csapatot, leginkább 2020-ban hozhat eredményt és változást, felemelkedést Wokingban, bár az idei autó is sokat javult a tavalyihoz képest.

Az elmúlt időszakban új lapot nyitottak a McLarennél az F1-es csapat kapcsán, hosszú évek lefelé csúszása után megérkezett James Key és Andreas Seidl, Zak Brown két olyan szakember kezébe adta az irányítást, akik pontosan tudják, miről beszélnek. Az istálló idén eddig felül is teljesíti az elvárásokat, hiszen a Carlos Sainz-Lando Norris pilótapárossal a konstruktőri negyedik helyen áll, de Seidl szerint a mostani változások hatásai majd csak később lesznek érezhetők.

"Az idei autó, ami már most is szép előrelépés a tavalyihoz képest, meglehetősen későn kezdett el készülni a csapaton belüli problémák miatt. Emiatt én azt gondolom, hogy a tavalyi változtatások igazi hatásait majd csak jövőre fogjuk érezni, hiszen az lesz az első olyan autó, ami már az új felállással, normális ritmusban készült" - magyarázta a MotorsportWeeknek Seidl.

seidl-2019-portre1

"Számomra ez még mindig kezdeti időszak, csak hat hete dolgozom, ebből hármat úton voltam, hármat a gyárban, szóval utóbbival kapcsolatban továbbra is időre van szükségem, hogy mindent értsek. Mindenesetre a csapaton belül sok a pozitív pillanat, jó a hangulat, így sokkal könnyebb volt számomra is felvenni a munkát. Az autónk már most jobb a tavalyinál és a fejlesztésekre is jól reagál" - értékelte a helyzetet a Porschétől érkező szakember.

Seidl szerint egyébként már most tudnak egy-két dolgot a jövő évi autóról. "Amint kimegyünk az első téli tesztre, már látjuk, hogy mi a helyzet: mi az, amit még az idei autóval kapcsolatban kell és lehet elvégezni, illetve mi az, amit a jövő évire kell tervezni. Ez a válasz arra, hogy mikortól fejlesztjük a 2020-as McLarent."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?