DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Több lóerővel más lenne a kép

Max Verstappen hisz benne, hogy a Red Bull felérhet az F1 csúcsára a Hondával közös projekttel. A holland elárulta, hogy a lóerőkön kívül mi kellhet ennek megvalósulásához.

Első közös évükhöz képest nem szerepel rosszul a Hondára váltó Red Bull. Max Verstappen már kétszer a dobogón ünnepelhetett az idei évben, rögtön a szezonnyitón, majd Spanyolországban. Ezen kívül negyedik és ötödik helyeket tud felmutatni, és a világbajnoki tabella negyedik helyén áll.

A Red Bull fiatalja elmondta, hogy bízik a japán gyártóban: „Természetesen mindannyian tudjuk, hogy jobban kell teljesítenünk, de én hiszek a Hondával közös projektünkben. Most keményen dolgozunk természetesen azért, hogy emeljük a teljesítményünket. Majd meglátjuk, hogyan alakulnak a következő versenyek.”

 verstappen-a-fejlodesrol-2019



„Ha egy kicsit több erőt és jobb egyensúlyt teremtenénk az autónak, akkor hirtelen nagyon más lenne a kép róla” – tért rá arra, mi változtatna hatalmasat a jelenlegi erőviszonyokon.

Verstappen nem lehet teljesen elégedett, hiszen a tavalyi évhez képest idén gyengébb teljesítményt tapasztalt a hercegségben: „Monacóban a második legjobb csapat voltunk. Tavaly versenyképesnek bizonyultunk, de akkor az autónk sokkal jobb volt, mint a Mercedesé és a Ferrarié, most viszont nem mondanám, hogy felettük álltunk volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: