DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff attól tartott, Hamilton nem tud rajthoz állni

Mivel a verseny előtt két órával még kismillió darabban állt a garázsban Lewis Hamilton autója, a Mercedesnél attól tartottak, Hamilton nem fog tudni rajthoz állni a Kanadai Nagydíjon.

Lewis Hamilton a második helyre kvalifikálta magát a szombati időmérő edzésen, de még ezután olajszivárgást észleltek a brit autóján a mérnökök, azonban a parc fermé szabályok miatt csak a verseny előtt pár órával állhattak neki, hogy kijavítsák a problémát.

Azonban a szerelők fantasztikus munkát végezte, és nemhogy időre összerakták a Mercedest, Hamilton végül a dobogó legfelső fokára állhatott fel. „Ami kívülről csak egy győzelemnek látszott, az valójában egy elég nehéz hétvége volt a csapat számára a kulisszák mögött” – mondta a csapatfőnök, Toto Wolff.



„Az autó millió darabkára volt szétszedve a hidraulikus szivárgás miatt, egyáltalán nem voltunk benne biztosak, hogy fogunk ma versenyezni, abban pedig végképp nem, hogy be is tudjuk azt fejezni.”

Azonban nem ez volt a Mercedes számára az egyetlen nehézség a Kanadai Nagydíjon: „A csapat személyzetének a fele influenzával küszködött, amit senki sem látott. Viszont ezt meg kellett oldanunk, mivel láttuk, hogy Stroll motorja felrobbant, és nem tudtuk, hogy mi történne Lewiséval. Összességében ez volt az egyik legnehezebb versenyhétvégénk, még ha kívülről ez nem is látszott.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: