DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris nem tudja, mi okozta a kiesését

Sem a brit pilóta, sem a csapata nem tudja egyelőre, miért tört el váratlanul a McLaren felfüggesztése az F1-es Kanadai Nagydíjon – pedig addig remek csatát vívott Verstappennel az újonc.

Bőven a top 10-en belül haladt Lando Norris a Formula-1-es Kanadai Nagydíjon, amikor váratlanul eltört a jobb hátsó felfüggesztés az autóján, így a versenyző kénytelen volt félreparkolni McLarenjét a bokszutcai kijáratnál. A Sky Sports szakértőjeként dolgozó Martin Brundle szerint a kigyulladó fék miatt olvadhattak meg egyes elemek, de Norris maga egyelőre nem tudott magyarázattal szolgálni a kiesésre:

norris-montreal-dppi-1



„Amíg nem nézzük meg az autót, nem tudok sok mindent mondani. Volt valami probléma a fékekkel, az vezetett valami más történéshez. Idegesítő a helyzet, mert addig remek csatát vívtam Max ellen. Szerettem volna befejezni a versenyt, de ez nem a mi napunk volt” – idézi az újonc szavait az F1i.com szakoldal.

Eleinte úgy tűnhetett, hogy Norris esetleg a Bajnokok Falával kerülhetett az egészségesnél közelebbi kapcsolatba, ám ezt a brit határozottan cáfolta: „Nem találtam el a falat, mindent a megszokott módon csináltam. Úgy tűnt, a felfüggesztés törhetett el vagy adhatta meg magát valami miatt, de ezt nem tudom még megerősíteni, ahogy egyelőre a srácok sem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: