DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magnussen elmondta, miért fakadt ki a rádión

Egyáltalán nem a csapatot akarta bántani az F1-es Kanadai Nagydíj közvetítésébe is bejátszott panaszkodásával, egyszerűen csak frusztrálja, hogy szenvednek a középmezőny legjobb autójával.

Bár a Sebastian Vettel büntetése körül kialakult botrány miatt kevés szó esett róla a montreali futam után, a Haasnál is érdekes pillanatok zajlottak Kanadában. Azok után, hogy Kevin Magnussen a szombati időmérőn rommá törte az autót, a versenyen csak szenvedett a dán, s ennek a rádión is hangot adott: „Ez a legrosszabb élmény, amelyet valaha versenyautóban tapasztaltam” – mondta a pilóta. Günther Steiner csapatvezető a Netflix-sorozatban megismert határozottsággal hallgatta el versenyzőjét: „Egyikünknek sem kellemes a helyzet, de ami sok az sok” – válaszolt Steiner.

A verseny után a formula.hu-nak már nyilatkozott az esetről – és Jánvári Zsolt kanadai problémái kapcsán is elejtett egy poént –, de aztán később részletesebben is elmagyarázta az F1i.com hasábjain, miért utasította rendre versenyzőjét:

„Kevin autójának újraépítésekor egy kissé másfajta beállítást próbáltunk ki, mivel a bokszutcai start lehetőséget kínált rá. Nyilvánvaló, hogy nem működött, most már tudjuk, legalább ezt megtanultuk. Tudatod döntés volt, de nem azzal a céllal, hogy rosszabbá tegyük az autót, hanem hogy jobbá, de nem működött. Mindenkitől elnézést kért a rádión a futam után. Mindenki frusztrált volt, a srácok hajnali háromig dolgoztak. Ez nem túl motiváló, és nem kell részletezni, mennyire rossz ez. Amit szerettem volna elkerülni, hogy a srácok még inkább maguk alatt legyenek. A verseny után nem is kritikus akart lenni, csak elmagyarázni a helyzetet, amely rossz helyzet volt, de nem hibáztatott senkit. A rádió túloldalán ezt nem feltétlenül lehet érezni. Én talán megértettem, de a srácok nem biztos, mert nem ismerték a teljes sztorit. Mindenkitől elnézést kér, és ez épp a felnőttségére vall.”

Maga Magnussen is elmondta, miért volt frusztrált a versenyen: „Remek autónk van, az időmérő is parádésan sikerült, bárkivel felvesszük a harcot a középmezőnyben, több alkalom is mi végeztünk a legelőrébb a rajtrácson közülük. Éppen ezért nehéz kontroll alatt tartani az érzelmeket egy ilyen nap során. Nem a csapatot akartam bántani azzal, amit a rádión mondtam. Fantasztikus munkát végeztek a hétvégén. Hibáztam az időmérőn, és másnapra egy teljesen új autót építettek nekem. Egyszerűen csak ezek a gumik nem működnek nekünk a futamon. Nehéz nem csalódottnak lenni, tudom, hogy a teljes csapat az. Sokkal jobbat érdemelnek ennél.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: