DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magnussen bokszutcai rajtra számít

Várhatóan váltót kell cserélni a dán F1-es pilóta időmérőn rommá tört autójában, akkor pedig már jobban megéri a bokszból indulni, mintsem a 15. helyről a leglágyabb keverékű gumikon.

Kevin Magnussen szenvedte el a Formula-1-es Kanadai Nagydíj hétvégéjének eddigi leglátványosabb balesetét: a dán a Q2 utolsó pillanataiban adott a kelleténél nagyobb puszit a Bajnokok Falának, majd a túloldalra átcsapódva rommá törte az autóját, piros zászlós megszakítást is kiváltva ezzel. Az időmérőt tizedikként záró dán elárulta: első pillanatban nem is gondolta, hogy ekkora baj lesz a koccanásból, hiszen épp csak hozzáért a hírhedt falfelület, ám mivel a felnije ütközött neki, a jobb hátsó gumija leesett, ez pedig a túloldali fal felé fordította a Haast.

Az autó alaposan összetört, a szerelőknek alighanem éjszakába nyúlóan kell dolgozniuk rajta. Adódik a kérdés, hogy vajon váltót is kell-e cserélniük – erre a kérdésre így felelt a Motorsport.com által idézett Magnussen: „Keményen dolgoznak a srácok, hogy felderítsék, mi a helyzet pontosan, de nem néz ki jól a dolog.”

A váltócsere öthelyes hátrasorolással járna, a dán szerint azonban ekkor már jobban megéri inkább a bokszból startolni: „Bokszutcai rajt lesz ebből. Tizedik lettem, öthelyes hátrasorolással 15. lennék, és a lágy gumikon kellene indulnom, így már jobban megéri a bokszból rajtolni. Ez van, ha ilyen hibát követünk el, a srácok egész éjjel dolgozhatnak. Nem fognak egy percet sem aludni. Rosszul érzem magam miattuk” – magyarázta Magnussen.

Ha valóban hátrébb kerül, az Carlos Sainz utólagos büntetésével együtt már azt jelenti, hogy a Q2-ben éppen részben a Haas-pilóta balesete miatt kieső Max Verstappen két helyet is előreléphet a rajtrácson, s a kilencedik pozícióból vághat neki a vasárnapi viadalnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: