DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Binotto: Mi nyertük ezt a futamot

Mattia Binotto eléggé egyértelműen közölte a sajtóval a véleményét. Szerinte egyáltalán nem volt jogos az öt másodperces büntetés, amit Vettel kapott és a Ferrari ma győzött az ő álláspontja szerint.

Sebastian Vettel szinte végigvezette a Kanadai Nagydíjat, és elsőként is szelte át a célvonalat, azonban a verseny 48. körében Vettel hibázott, a versenyfelügyelők pedig szabálytalannak és veszélyesnek ítélték meg azt a manővert, amivel a német visszavágódott a pályára Lewis Hamilton elé, mellé.

A Sky Sports riporterének elmondta a Ferrari csapatfőnöke, mit gondol a történtekről: „Ha meghallgatják a lelátókon helyet foglalók véleményét, teljesen világos, hogy nem ért büntetést az eset. Nem hinném, hogy bármiféle rossz szándék vezette volna Sebet, ő pedig ezután is elöl tudott maradni, így számunkra ő a verseny győztese.”

Semmi kétség, ez egy ikonikus pillanata az F1-nek


„A szezon ezzel nem ért véget, nekünk pedig ki kell elemeznünk az adatainkat. Mindenki láthatta, hogy Sebastian végig a határon autózott, de amikor visszajött a pályára nem volt tapadása, semmit sem tudott volna tenni” – így Binotto.

„Néhány órán belül mindenki megnyugszik kicsit. Meg kell néznünk, mik az erősségeink és a gyengeségeink, de ma mi nyertünk! Mi bizonyultunk a pályán a leggyorsabban, és ez számít igazán!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: