DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel jobbnak érezte az autót, Hamilton nem csalódott

Elégedetten értékelt idei első pole-ja után a Ferrari F1-es pilótája, de a mögötte végző mercedeses kihívó sem panaszkodott: ők és Leclerc is egyaránt érdekes versenyt várnak vasárnap Kanadában.

Bár a Q3 leintésének pillanatában még Lewis Hamiltonnak állt a zászló, végül Sebastian Vettel elorozta előle a rajtelsőséget. Az idén először pole-t szerző német már a csapatrádióban is roppant boldognak tűnt, s ez nem változott az autóból kiszállva sem: „Tele vagyok adrenalinnal. Nagyon-nagyon örülök a csapat miatt. Az elmúlt néhány hét roppant kemény volt számunkra” – mondta el Vettel, aki pénteken még nem volt túl optimista a kettős Ferrari-vezetés ellenére sem, szombatra viszont javult a helyzetük:

„Úgy vélem, az autó ma sokkal jobb volt. Reméljük, ezt át tudjuk vinni holnapra is. Emellett el tudjuk kerülni a lágy gumit is a versenyen, hiszen sikerült a közepes keveréken továbbjutnunk. Összességében jó napot zártunk, jónak érződött az autó. Tudjuk, hogy ezek a srácok roppant gyorsak lesznek versenytávon, de próbálkozni fogunk.”

Hamilton sem tűnt túlságosan bosszúsnak az elbukott pole miatt: „Nem tudom, miért, de nem érzek olyan nagy csalódottságot. Megtettünk mindent, amit tudtunk. Egyszerűen csak gyorsabbak voltak, főleg az utolsó szektorban, szerintem úgy négy tizedet adtak nekünk az egyenesben. De én és mi is mindent beleadtunk, az időzítés és a procedúra is tökéletes volt, szóval elégedett vagyok a munkánkkal és a második hellyel. Tudtuk, hogy gyorsak lesznek, de ez jó, ilyennek kell lennie a versenyzésnek. Örülök, hogy elválasztottam a Ferrarikat, a holnap pedig érdekes lesz. Az idő remek, a rajongók is nagyszerűek itt, remélhetőleg jó show-t tudunk nyújtani nekik.”

A két sokszoros világbajnok mögött Charles Leclerc lett a harmadik, aki a korábbi etapokon még tudta tartani Vettelék tempóját, a Q3-ban azonban elmaradt tőle – ennek okairól kérdezték a leintés után: „Nem igazán tudom. Küszködtem az autóval, talán a beállítás miatt: a Q1-ben még jól éreztem magam, de az autó nem követte a pálya javulását, úgyhogy ezen még dolgoznunk kell. Szenvedtem a Q3-ban, de gratulálok Sebnek, tökéletesen megérdemelte, én pedig a magam részéről jobb versenyben reménykedem holnap. Meglehetősen erősek voltunk a hosszabb etapokon, remélhetőleg ez vasárnap is így lesz, így jó eredményt érhetünk majd el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: