DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen Gasly miatt mehetett a falnak

Max Verstappen kis híján a Bajnokok Falában végezte a második pénteki szabadedzésen, akit saját csapattársa zavart meg a koccanás előtti pillanatokban. Az autót jónak érezte a holland.

Csak a 13. helyen zárta a második kanadai gyakorlást Max Verstappen, miután mindösszesen 22 kört tudott megtenni egy koccanás következtében. Verstappen a Bajnokok Falát vette szemügyre közelebbről, azonban szerencséjére komolyabb baja nem lett a felfüggesztésnek.

„Pierre volt előttem, akinek szerintem azt mondhatták, hogy lépjen bele, de nem tudom, hogy ezután mi történhetett. Megérkeztem a sikánba, befordultam, hát aztán… Megijedtem a közelségétől, és szó szerint nekimentem a falnak. Sajnálom, mivel így kiesett számunkra némi idő, de amikor mentünk, úgy éreztem, hogy elég erősek voltunk.”



Pierre Gasly is elmondta véleményét a furcsa történésről: „Elég későn szóltak a fülemre, hogy érkezik mögöttem Max, mikor előkészítettem a körömet Romain mögött. Azt mondták nekem, hogy eltalálta a falat, de én nem láttam pontosan, mi is történt. Én csak felkészültem a gyorskörömre, de majd nyilván kielemezzük az esetet.”

„Jelenleg azt érzem, hogy van még hova javulnunk, de egyáltalán nem drámai a lemaradásunk. Inkább apróbb finomhangolásokra lesz szükségünk. A pálya is rendkívül csúszós volt ma, ami szintén nem volt ínyünkre” – mondta Verstappen.

Carlos Sainz a negyedik helyre kormányozta be a McLarent a délutáni szabadedzés alkalmával, Verstappen szerint pedig ez is megmutatja a Red Bull erejét: „Azt hiszem, negyedikként végezhettünk volna. Azt hiszem, Carlos lett a negyedik, szóval mi alighanem előttük vagyunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: