DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Raikkönen: Nem voltam elég gyors, ennyi

Míg Antonio Giovinazzi karrierje egyik legjobb kvalifikációján van túl, addig Kimi Raikkönen számára pocsékul alakult a Kanadai Nagydíj időmérő edzése. Giovinazzi tudott újítani, Raikkönen viszont nem.

Kimi Raikkönen már a Q1-ben kipottyant a Kanadai Nagydíj időmérő edzéséről, ami kisebb meglepetésnek számított, főleg, hogy az első szabadedzésen még a hatodik helyen végzett a finn világbajnok.

„Kétszer is megpróbáltuk, de egyszerűen nem voltunk eléggé gyorsak, ennyire egyszerű a történet. Igen, a pálya meglehetősen csúszós volt ma is, de ez nem mentség, mivel mindenki számára ugyanolyanok voltak a körülmények, és igen, a harmadik szabadedzésen jobbnak éreztem az autót, de a harmadik szabadedzés az a harmadik szabadedzés, ez viszont már az időmérő volt.”



Csapattársa, Antonio Giovinazzi viszont fantasztikusan teljesített, hiszen bejutott a Q2-be, ahol a 13. pozíciót szerezte meg végül a vasárnapi verseny előtt.

„Tele volt pozitívumokkal ez az időmérő edzés, ráadásul a 13. pozíció nagyon közel van a pontszerző helyekhez. Nekem ez egy új pálya, és körről körre lettem egyre magabiztosabb. A Q2-ben még javítani is tudtam volna, de akkor jött a piros zászlós megszakítás. Jó helyzetben vagyunk, de holnap egy hosszú és fárasztó verseny vár ránk.”

„Ez egy olyan pálya, ahol azért van lehetőség az előzésre, így egy jó stratégia kulcsfontosságú lesz. Továbbra is javulnunk kell, ha pontokat akarunk szerezni. Szabad a gumiválasztás számunkra, szóval minden lehetőség adott, hogy egy jó eredményt tudjunk felmutatni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: