DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Russell: Csak Verstappen miatt kell Zandvoort

A Williams F1-es pilótája szerint előzni egyáltalán nem lehet majd a Holland Nagydíjon és bár szereti a pályát, igazából csak Verstappen és a holland szurkolók miatt mennek oda versenyezni.

George Russell, a Williams F1-es pilótája megfogalmazta azt, amit sokan gondolnak a Holland Nagydíj visszatéréséről: a zandvoorti futam nagyszerű lesz Max Verstappen és a holland szurkolók számára, de a versenyzés szempontjából nem számíthatunk túl sok izgalomra. A brit újonc úgy érzi, ebből a szempontból egy újabb Monacót kapunk majd.

verstappen-zandvoort-2016



"Kedvelem Zandvoortot. Mint egy igazi, hamisítatlan pálya, amin jó vezetni, ebből a szempontból valószínűleg az öt legjobban kedvelt pályám közé tartozik a világon. A versenyzés szempontjából viszont pontosan ugyanolyan rossz lesz, mint amilyen Monaco" - idézi Russell szavait a planetf1.com. "Mindenki tudja, hogy mire számíthat, amikor Monacóba érkezünk, mindenki tudja, hogy mire számíthat, amikor Ausztráliába érkezünk, az előzési lehetőségek eléggé korlátoltak. Mostantól pedig Zandvoort is feliratkozik erre a listára, el kell fogadnunk ezt a tényt" - tette hozzá a Williams fiatalja.

"Azért megyünk oda, hogy... nos, nagyrészt Max és a holland szurkolók miatt. Viszont a Formula-1 nem lenne ugyanaz ezen szurkolók nélkül, szóval ezt értékelnünk kell. Amúgy egy csodálatos pálya. Remélem, hogy nem dobják ki a sóderágyat, mert amiatt lesz ijesztő végigmenni ezen a pályán. De szinte lehetetlen lesz előzni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: