DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Most tényleg jobb lesz a Renault

Az ausztrál pilóta elárulta, nem volt alaptalan a csapat azon ígérete, amely szerint a Francia Nagydíjra jelentős gyorsulásra számíthatunk tőlük. Annak ellenére sem, hogy ezt korábban már hallottuk.

Egy kezünkön egészen biztos, hogy nem tudnánk összeszámolni, a Renault Formula-1-es istállójától az utóbbi években hányszor kaptunk „na majd most” témájú ígéretet a csapat fejlődésével kapcsolatban. A gárda mögött egy óriási autógyár erőforrásai állnak, ám a francia autók pályán mutatott teljesítménye jó ideje elmarad Cyril Abiteboul vízióitól. Ügyvezetőjük ennek ellenére a napokban ismét fogadalmakba bocsátkozott, és arról beszélt, az R.S. 19-es heteken belül jelentős javuláson fog átesni. Az ígéret mögé azonban most Daniel Ricciardo is beállt, aki szerint nem alaptalan Abiteboul legutóbbi kijelentése.

 ricciardo-portrait-20192



„Ennek van alapja, adatokkal tudjuk alátámasztani, hogy bizonyos területeken valóban ez a helyzet. Mindeközben nem akarunk előre inni a medve bőrére. A kínai időmérőn például hetedik-nyolcadik helyen zártunk, de azóta sem voltunk ilyen előkelő helyen. Az a helyzet, hogy az idei középmezőny szorosabb, mint amit a Renault tavaly megtapasztalt. Sokan fejlődtek, ezért nem lesz könnyű dolgunk, több időbe fog telni a megelőzésük. Ami viszont pozitív, hogy elkezdett tisztulni a kép” – fogalmazott jóval árnyaltabban az ausztrál.

A csapat másik pilótája, Nico Hülkenberg is javulásra számít, ám ő szeretné kézzel fogható eredményét látni a Francia Nagydíjra ígért fejlesztési csomagnak. „Paul Ricard nincs olyan messze. Keményen dolgozunk, a következő néhány versenyhétvégéken egészen sűrűn fognak érkezni a fejlesztések. Ha [Abiteboul] tényleg így érez, az bátorító, de én szeretném ennek eredményét a köridőkön is látni. Lássuk, Paul Ricardon hogyan teljesítünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: