DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen nem így képzelte el szezonját

Eltérő hangulatban várják az Alfa Romeónál a Kanadai Nagydíjat: Kimi Raikkönen elégedetlen az év eddigi alakulása miatt, Frederic Vasseur csapatfőnök viszont kiemelte, milyen szoros a pontverseny, ezért még semmi nincsen veszve.

A 2019-es szezont új csapatával, az Alfa Romeo Racinggel Kimi Raikkönen négy pontszerző helyezéssel kezdte, Spanyolországban és Monacóban azonban már nem tudott beférni a legjobb 10 közé, ezért a Kanadai Nagydíj előtt nagyon körültekintő, szinte pesszimista az esélyeket illetően.

„A montreali pálya elvileg kedvez nekünk, de hogy őszinte legyek, a szezon folyamán eddig nem sok minden alakult a terveink szerint” – mondta a csapat futamelőzetesében Raikkönen. „Remélem, sikerül a gumikat működésre bírni, akkor pedig ki kell tudnunk hozni az autóból a teljes potenciált. A konstruktőri bajnokság kilencedik pozíciója nem az a hely, ahol lenni akarunk.”



A finn pilótával ellentétben a csapatfőnök, Frederic Vasseur a nagydíj és a konstruktőri pontverseny tekintetében is sokkal derűlátóbb:

„Magabiztosan várjuk Montrealt, melynek vonalvezetése elvileg kedvez nekünk. Ráadásul előzni is lehetséges, ami az előző pályákon nehézséget okozott, annak ellenére, hogy a versenytempónk jó volt. Minden egyes hétvégével jobban megértjük az autónkat és több tempót tudunk kihozni belőle, de a makulátlan hétvége végrehajtása továbbra is a kulcs. A középmezőny annyira szoros, hogy csak öt pont választja el az ötödik és kilencedik helyezettet a bajnokságban. Ezért minden hibának nagy ára van, mi azonban tudjuk, hogy pontot szerezhetünk Kanadában és előreléphetünk a pontversenyben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: