DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel és Leclerc is nagy dobásra számít Kanadában

Toto Wolff úgy fogalmazott, Montreal jellege az ellenfeleknek kedvez, és a Ferrarinál is nagy a bizakodás: a 2018-as nyertes Sebastian Vettel és a tavaly Sauberrel pontot szerző Charles Leclerc egyaránt erős eredményt vár.

Legutóbb, a Monacói Nagydíjon szezonja eddigi legjobb eredményét, a második helyet szerezte meg Sebastian Vettel – igaz, sokat profitálva az előtte levő riválisok hibáiból és balszerencséjéből –, a következő állomás pedig a Kanadai Nagydíj lesz, ahol a motorerő fontos szerepe miatt erős teljesítményt várnak a Ferraritól, ráadásul tavaly a német győzött.

„Az előző évben a pole-ból indultam és megnyertem a versenyt, 40 évvel Gilles Villeneuve győzelme után” – nyilatkozta a nagydíjhétvégét megelőzően Vettel. „Minden tőlem telhetőt beleadok, hogy jó eredményt érjek el. Kanadát mi, versenyzők mindig várjuk. Egy szigeten versenyzünk Montreal közepén, amely tömve van rajongókkal, a hangulat pedig mindig egyedülálló.”



Csapattársa, Charles Leclerc ugyancsak bízik abban, hogy a Ferrari remekelni fog a Villeneuve-ről elnevezett pályán: „A Kanadai Nagydíj lehetőség, hogy jó eredményt hozzunk el. Ehhez viszont mindent jól kell csinálnunk, hogy az autót az utolsó részletig felkészíthessük, és aztán a legtöbbet hozzuk ki belőle. Múlt héten a szimulátorban voltam Maranellóban, a beállításokon, az autó és saját magam javításán dolgoztam kifejezetten erre a hétvégére. Igazán bízom benne, hogy sikeres versenyünk lesz. Tavaly sikerült pontot szereznem, idén pedig jobb teljesítményt célzok meg” – mondta a monacói, akinek legjobb eredménye továbbra is a bahreini harmadik hely, amely győzelem is lehetett volna.

Mindeközben a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is úgy nyilatkozott, a Kanadai Nagydíj „nagy kihívást jelent” a csapatnak, hiszen hosszú egyenesei és kevés kanyarja inkább az ellenfeleknek kedveznek. Néhány nap múlva kiderül, valóban olyan jó esély-e a Ferrari számára Montreal, mint azt sokan hangoztatják, vagy a Mercedes újabb kettős menetelésének lehetünk szemtanúi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: