DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Kanada az ellenfeleinknek kedvez

A Mercedes vezére továbbra sem száll el attól, hogy idén eddig verhetetlen a csapata, szerinte a kanadai pálya komoly kihívás elé állítja majd őket, nem nekik kedvez.

Hatból hat győzelem, ebből öt kettős siker a Mercedes idei mérlege, már most, június elején kész ténykénz kezelhetjük, hogy Lewis Hamilton és Valtteri Bottas között fog eldőlni a világbajnoki cím, a konstruktőrök között pedig az istálló közel kétszer annyi pontot szerzett, mint a második Ferrari - Toto Wolff csapatvezető mégis óvatosságra int a soron következő Kanadai Nagydíj előtt.

gores



"Ez a hetedik futam, úgyhogy egyre jobban megértjük az autó erősségeit és gyengeségeit. Az első hat verseny során nagyon erősek voltunk a kanyarokban, de időt veszítettünk az egyenesekben, emiatt pedig nagyon nagy kihívást jelent nekünk Kanada: a pálya karakterisztikája az ellenfeleinknek kedvez, hiszen több a hosszú egyenes és kevesebb a kanyar" - mondta Wolff a csapat kanadai felvezetőjében.

"Ennek ellenére nagyon várjuk már ezt a kihívást, hiszen az utóbbi évek során több nagyszerű futamot is láthattunk Kanadában és most is egy eseménydús montreali hétvégére számítunk. A nagy sebesség, a több hosszú egyenes és a sok előzési lehetőség miatt teljesen más ez a pálya, mint Monaco, a közel lévő és a hibákat azonnal megbüntető falak viszont mégis adnak némi hasonlóságot" - tette hozzá.

Tavaly egyébként Sebastian Vettel nyert Kanadában, Valtteri Bottas a második, Lewis Hamilton pedig az ötödik helyet szerezte meg, igaz, 2017-ben viszont tükörsima kettős győzelmet ünnepelhetett itt a Mercedes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: